top of page

Snälla, snygga och sköna Ping G430-järn

Ping har sin vana trogen sett till att leverera en komplett serie när man lanserar nya grejer, och utöver drivers, fairwayklubbor och hybrider finns så klart ett G430-järnset. Lättspelade, ganska snygga och mycket sköna järn!


En multimaterialkonstruktion gör att de nya G430-järnen går långt. Mycket långt. Ping säger själv att det handlar om mellan sex och nio meter med bättre precision på köpet. Man har kombinerat en lägre tyngdpunkt med starkare, specialutvecklade loft och en tunnare träffyta som ger högre bollhastighet, vilket därmed ger mer längd samtidigt som de är lika snälla och lättspelade som Ping-klubbor alltid är.


En av komponenterna som bidrar till mer längd är PurFlex-dekalen på baksidan. Det är en innovation med sju olika flexzoner som ger högre bollhastighet över hela träffytan. Den bidrar också till en solid känsla och ett skön ljud i träffen. Loften är något i hästväg för oss som är vana vid gamla klubbor, en pitching wedge hamnar på 41 grader! Den tekniska konstruktionen gör dock att gappingen blir rätt och det finns också en mellanwedge på 45,5 grader.


“Vår förmåga att göra detta järn så mycket längre, utan att gå miste om de andra viktiga attribut som golfare behöver från sina järn så som förlåtande egenskaper, stoppkraft på green, och rätt avstånd mellan varje klubba är en av de mest imponerande ingenjörsarbetena i hela G430-serien”, säger Solheim. ”Vi vet att golfare vill ha mer längd i sina järn, men längd i sig leder inte till lägre scorer om man inte har kontroll. Det är därför vi var väldigt måna om att designa ett järn som inte bara går långt, utan även flyger högre, rakare och landar mjukare på green.”

Ping G430-järnen har också fått en kortare hosel som ger en kompaktare och renare look. Det har också möjliggjort en lägre tyngdpunkt placerad mer i linje med träffen för att ge bättre bollträff, särskilt lågt på träffytan. En grad högre bounce genom hela setet ger bättre kontakt med marken medan tungstenviktning i tå och hosel ger stort motstånd mot vridning och rakare slag. Naturligtvis är G430-järnen också försedda med en Hydropearl 2.0 Chrome Finish som ger konsekventa resultat även för oss som spelar i både regn och daggvått gräs.


G430 är tillgängliga som J4 till PW med ytterligare fyra wedgar att komplettera med (45, 50, 54 och 58 grader). Du kan få G430-järnklubbor i tre olika specifikationer: Standard, Power med ännu starkare loft och Retro med mer traditionella loft. De kommer till shoparna 27 januari och kommer att kosta 1875 kronor per klubba med stålskaft, 1995 mer grafitskaft.Ping skickar inte längre med Arccos-sensorer i greppen, men du som vill hålla koll på ditt spel med den utmärkta analysen kan scanna en QR-kod på en dekal som sitter på greppet så får du sensorer hemskickade (och en gratis provperiod).0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page