top of page

Superspelförbättrande TaylorMade Stealth HD

TaylorMades nya, superspelförbättrande järnklubbor Stealth HD har banbrytande konstruktion som hjälper spelare på väg ned i handicap att spela bättre golf.


De första Stealth-järnklubbornas Cap Back-design gjorde dem mer förlåtande och hjälpte spelare att slå bättre slag oftare, och dessa kommer att fortsätta vara företagets viktigaste spelförbättrande järnklubbor. Med Stealth HD som tillskott välkomnar företaget nu ett bredare spektrum av golfspelare till Team TaylorMade, genom att erbjuda ett mer förlåtande och superspelförbättrande alternativ med högre utgångsvinkel.


Utvecklingen av de här järnklubborna började från grunden när TaylorMade tog sig an utmaningen att skapa en järnklubba helt utan motstycke i företagets historia. Produktutvecklare och ingenjörer granskade golfspelare i kategorin för superspelförbättrande klubbor för att se vad de behöver och hur de spelar golf samt samlade in data om deras prestationer. I granskningen ingick omfattande produkttester samt djupintervjuer med målgruppen för Stealth HD.


Med designinspiration från den information man samlat in utvecklades Stealth HD för att leverera prestanda där den här typen av spelare som bäst behöver den. Ett huvud med ultralåg profil för de långa järnklubborna sänker tyngdpunkten ytterligare och hjälper till att få upp bollen utan ansträngning – en kritisk framgångsfaktor för de här spelarna. Klubbor med progressivt större huvuden, med unika former och stegvis större från järnfem till pitching wedge, bidrar till individuellt optimerad prestanda för varje järnklubba.


En större sulradie och innovativ stegdesign längs klubbans undersida kompletterar den helt nya formen. Tester bekräftade att en större sulbåge från häl till tå ger fler slag högt på träffytan, vilket i sin tur ger högre utgångsvinkel och hjälper den här spelaren att få upp bollen i luften. Sulans stegdesign gör klubborna mer lättspelade genom att minska den yta som har kontakt med marken.


En assymetrisk träffyta med draw-tendens togs fram som ett direkt svar på intervjuerna, eftersom spelare i den här kategorin förknippade "bra slag" med allting där bollen flög rakt eller hade lite draw. Som bonus ger den nya träffytans konstruktion hög COR (trampolineffekt) och hög bollhastighet.


Dessutom ökade TaylorMade loften genom Stealth HD-järnsetet efter genomgång av resultaten från ett egenutvecklat simulationsverktyg – där relevanta designvariabler används för att beräkna optimal carry-längd, utgångsvinkel och spinn för spelare med låg och medelhög svinghastighet.


”När vi arbetade med spelare i den här kategorin utnyttjade vi alla optimeringsverktyg till fullo för att ta fram det idealiska loftet för varje enskild järnklubba. De högre loften har ett syfte och är högst medvetna. Vårt mål var att ge så hög utgångsvinkel och så mycket spinn som möjligt utan att offra längd, och vi upptäckte att den här strategin ofta gav längre carry för spelare på väg ned i handicap jämfört med traditionella superspelförbättrande järnklubbor som är mer strongloftade. Genom att kombinera den här fullständigt unika konstruktionen med våra befintliga tekniska innovationer kunde vi skapa lättspelade järnklubbor med hög utgångsvinkel och förvånansvärt exceptionell känsla.”
- Matt Bovee, ansvarig för produktutveckling av järnklubbor

Huvudet är framtaget för spelare med låg och medelhög svinghastighet, men den förbättrade prestandan kan påvisas för spelare på alla nivåer. Stealth HD-järnklubbor är ett utmärkt alternativ för utprovare och alla spelare som kämpar med att konsekvent få upp bollen. Tillsammans ger alla design- och konstruktionselement förlåtande egenskaper och längd för golfspelare på väg ned i handicap i ett paket med en premiumestetik.


Stealth HD-järnklubbor är också försedda med beprövad TaylorMade-teknik, som Cap Back Design, Thru Slot Speed Pocket och ECHO Damping System, en trio som skapar en flexibel och reaktiv träffyta med exceptionell känsla.


Förra årets Stealth och nya Stealth HD


SPECIFIKATIONER, TILLGÄNGLIGHET OCH PRIS

Stealth HD-järnklubbor kan förbeställas från och med 10 januari och kommer till butik den 17 februari 2023. Cirkapris per klubba för Stealth HD är 1 815 kronor med stålskaft och 2 029 kronor med grafitskaft.


De är tillgängliga som J5–PW med AW, SW och LW (endast höger). Standardskaften är KBS Max 85 MT (stål) och Fujikura NX Red/Silver (grafit) med ett flertal custom fitting-alternativ tillgängliga. Stealth HD-järnklubbor levereras som standard med Lamkin Crossline Black/Red-grepp (47 gram).


Stealth HD-järnklubbor för damer levereras med Aldila Ascent Ladies-skaft och Lamkin Ladies Sonar-grepp (38 gram).0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page