top of page

Ta hand om dina grejer!

Det är gråtrist, regnigt och kallt ute. Säsongen är slut eller på väg att ta slut. Ska du ställa undan grejerna och drömma om sol och värme nästa år kan det vara läge att putsa lite på prylarna.


Före och efter rengöring. En sån här "städning" bör man göra oftare, men smörja in axlar och se till att rörliga delar inte skaver mot varandra är en utmärkt inför vintern-sysselsättning.


De flesta har väl redan ställt undan grejerna, men jag spelar vidare hela vintern. Då blir det bärbag och halvset i stället för full last i stor bag på elvagnen.


Och det är just elvagnen som jag lagt mest tid på att piffa inför vintern. Batteriet laddas ju regelbundet (eftersom det spelas en del), men i vinter får man lägga in påminnelse i mobilen att underhållsladda det iaf en gång i månaden. Glöm inte att ladda fjärren också ifall du har en fjärrstyrd elvagn.


Själva vagnen är ju inte gjord för att plockas isär och smörjas så det enda man kan göra är att smörja drivaxlarna med ett silikonbaserat fett och köra lite 5-56 på de delar som ingår i ihopfällningsmekanismen.


Om du förvarar grejerna i garaget där det kanske inte är helt varmt kan det också vara läge att plocka ur bagen (skönt att slippa hitta den sedvanliga bananen i vår) och se till att klubborna är avtorkade för att undvika rost.


Om du lirat med stålskaft i taskigt väder kan det vara fukt inne i skaftet och då är risken att oxidering försvagar konstruktionen och du kan bli stående med en halv klubba när det är dags igen. Ta in dem i värmen och låt dem torka ordentligt isf.


0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page