top of page

TaylorMades Stealth 2 har mer kolfiber för längre och rakare slag

Stealth 2 Carbonwood-drivers tar kolfiberutvecklingen ett steg längre med högre bollhastighet över en större del av träffytan för mer konsekvent längd.TaylorMades hyllade Stealth-drivers med kolfiberträffyta gjorde stor succé förra året. Nu kommer uppföljaren Stealth 2 med en ny, hetare och lättare 60X Carbon Twist Face-träffyta som ger klubborna "fargiveness" – en lek med att de går långt (far) och är förlåtande ("forgiveness").


Liksom förra året lanseras en hel serie med drivers, Stealth 2 Plus, Stealth 2 och Stealth 2 HD, med olika målgrupper. De har alla den nykonstruerade träffytan där den ursprungliga 60X Carbon Twist Face optimerats genom en avancerad ICT-version (Inverted Cone Technology). Detta bibehåller bollhastigheten vid träffar längre ut från centrum och ger mer förlåtande egenskaper för mer längd och precision, fargiveness alltså.


En mer uttalad ICT ger en träffyta som är tunnare i utkanten och tjockare in mot centrum, vilket ger högre hastighet även längre ut. Träffytan på Stealth 2 väger bara 24 gram (två gram mindre än den ursprungliga Stealth-träffytan) och är konstruerad med ett utökat COR-område som ger större sweetspot och bättre prestanda över hela träffytan.


”Det finns i princip två sätt att göra en driver mer förlåtande: att optimera träffytan och att optimera huvudet. ”Den första Stealth-generationens 60X Carbon Twist Face gav högre bollhastigheter för alla typer av spelare och med Stealth 2 hade vi som mål att göra alla de tre modellerna mer förlåtande. Vi lyckades göra det genom en modifierad konstruktion av träffytan där vi fokuserade på förlåtande egenskaper längre ut från sweetspot och en helt ny, modulär huvudkonstruktion med kolfiber.”
– Tomo Bystedt, Senior Director Product Creation, Carbonwood™ och Metalwoods

JU MER KOLFIBER, DESTO BÄTTREStealth 2 är den första drivern i TaylorMades historia som har större volym kolfiber (inklusive komposit) än något annat material. TaylorMade har gradvis ökat användningen av kolfiber de senaste fem åren och jämfört med den första Stealth-generationen har Stealth 2 Plus nu 75 procent mer kolfiber och Stealth 2 och Stealth 2 HD nästan dubbelt så mycket.


Vad innebär kolfiber? Mer kolfiber möjliggör större omfördelning av massa för större motstånd mot vridning (MOI) och optimering av tyngdpunktens position. Mer kolfiber gör att ingenjörerna kunnat öka det totala motståndet mot vridning för Stealth 2 Plus-drivern med nio procent jämfört med Stealth Plus.


Kolfiber i Stealth 2-drivers: kolfibertopp, kolfiberförstärkt kompositring, kolfibersula och 60X Carbon Twist Face. De enda metalldelarna i huvudet på Stealth 2 är den främre titankragen med hoseln och ramen för träffytan samt fram- och bakvikterna i de olika modellerna.


Den nya, kolfiberförstärkta ringen ger konstruktionshållfasthet och hög slitstyrka samt sparar vikt så att ingenjörerna kunnat skapa en mer avancerad och funktionell form.


”Den moduluppbyggda kolfiberkonstruktionen av Stealth 2-huvudet representerar vårt fokus på kolfiber som det främsta materialet i alla TaylorMade-drivers vi lanserar. Det var tydligt att de genombrott vi hade gjort med Stealth bara var början när det handlar om den prestanda vi kan utveckla med den här teknikplattformen. Ett huvud med en primärt kolfiberbaserad konstruktion innebär en revolution för var vi kan placera massa i en driver och det gör att vi kan finjustera utgångsvinkel, spinn och motstånd mot vridning i de tre olika Stealth 2-drivermodellerna.”
– Tomo Bystedt, Senior Director Product Creation, Carbonwood och Metalwoods

SAMMA BANBRYTANDE TEKNIK

Stealth 2 har fortsatt de olika tekniska innovationer som gjorde den första Stealth-drivern till en kraftmaskin på alla nivåer i golfvärlden.


60X Carbon Twist Face har en polyuretanbestrykning med nanotextur för finjustering av utgångsvinkel och spinntal, vilket i sin tur ger optimal totallängd oavsett spelförhållanden.


Inertia Generator förblir den grundläggande källan till finjusterade aerodynamiska egenskaper. Resultatet är en mycket snabb huvudform som bidrar till högre svinghastighet i nedsvingen för golfspelare på alla nivåer utan att kompromissa med de förlåtande egenskaperna.


TaylorMades hyperflexibla Thru-Slot Speed Pocket™-konstruktion är utvecklad för maximal bollhastighet och ytterligare förlåtande egenskaper vid kontakt lågt på träffytan.


Man har också arbetat hårt på att skapa en perfekt akustik för Stealth 2 så att den skulle ha det ljud och den känsla TaylorMades drivers är kända för. Med en kombination av kolfiberpanelernas böjning, form och tjocklek har man finjusterat akustiken för en klar och kraftfull ljudprofil.


PRESTANDAJÄMFÖRELSE: STEALTH 2 PLUS, STEALTH 2 OCH STEALTH 2 HDSTEALTH 2 PLUS

Med viktbesparingen som kolfibermaterialet innebär kunde ingenjörerna lägga till ett spår med en skjutbar vikt på 15 gram, vilket ger spelaren möjlighet att anpassa bollbanan genom att flytta massa i sulan och skapa önskad bollflykt. Stealth 2 Plus är den driver i serien som har minst spinn.
STEALTH 2

Den nykonstruerade Stealth 2-drivern har stort motstånd mot vridning genom att Inertia Generator försetts med en tungstenvikt på 25 gram. TSS-vikten (TaylorMade Swingweight System) är strategiskt placerad på sulan för att ge optimal utgångsvinkel och spinn, vilket ger enastående prestanda samtidigt som driverns svingvikt kan anpassas vid en custom fitting. Till skillnad från Stealth 2 Plus har kolfiberringen på Stealth 2 och Stealth 2 HD en klarröd färg som gör stort visuellt intryck.


STEALTH 2 HD

Ingenjörerna utnyttjade viktbesparingarna som huvudet i kolfiber gav för att flytta Inertia Generator och dess 30 gram tunga vikt närmare hälen i Stealth 2 HD, vilket ger hög utgångsvinkel och draw-tendens med extremt stort motstånd mot vridning. Stealth 2 HD är seriens mest stabila och förlåtande driver.


STEALTH 2 HD WOMEN’S

Med ett lättare huvud än den vanliga HD-modellen och unik färgsättning är damdrivern Stealth 2 HD konstruerad för att ge högre klubbhastighet. Den har samma stora motstånd mot vridning, vilket gör den lättspelad och ger hög utgångsvinkel med draw-tendens.


SPECIFIKATIONER, TILLGÄNGLIGHET OCH PRIS

Stealth 2 Plus-, Stealth 2- och Stealth 2 HD- drivers kan förbeställas från och med 10 januari och kommer till butikerna den 17 februari.


Stealth 2 Plus kostar 7 299 kronor och erbjuds i loften 8°, 9° och 10,5°. Standardskaften är Mitsubishi Kai’li Red 60 (X, S, R) och Project X HZRDUS Black (Gen 4) 60 (X/6.5, S/6.0). Stealth 2 Plus levereras som standard med Golf Prides Z-Grip Plus 2 Black/Red (52 gram).

Stealth 2 och Stealth 2 HD kostar 6 999 kronor och erbjuds i loften 9°, 10,5° och 12°. Standardskaften för Stealth 2 är Fujikura Ventus Red TR 5 (S, R, A) och Mitsubishi Diamana S+ 60 (X, S, R). Standardskaftet för Stealth 2 HD är Fujikura Speeder NX Red 60 (S) och 50 (R, A). Båda modellerna är försedda med Golf Pride-greppet Z-Grip Plus 2 Black/Red (52 gram).


Stealth 2 HD för damer finns med loften 10,5° och 12° och har Adila Ascent Ladies 45-skaft och Lamkin Ladies Sonar-grepp (38 gram).


För alla klubbor finns många olika custom fitting-alternativ för skaft och grepp. Genom custom fitting kan TaylorMade bygga en perfekt anpassad klubba för alla golfspelare – det handlar inte om en damklubba eller herrklubba utan om rätt klubba!


MYSTEALTH 2 PLUS – PRECIS SOM DU VILL HA DENTaylorMade fortsätter att investera i personligt anpassade klubbor med MyStealth 2-programmet där golfspelare kan få avancerad personlig anpassning av Stealth 2 Plus-modellen:· Färg på träffytan: Röd, svart, gul, blå, ljusblå, klargrön, rosa, orange, lila

· Färg på ringen: Röd, svart, guld, silver, vit, askgrå

· Finish på toppen: Glansig eller satin

· Topplinje: Svart eller vit

· Siktlinje: Med eller utan logo

· Färg på vikterna: Svart eller krom

· Särskild MyStealth 2-headcover
MyStealth 2 kostar 8 349 kronor och erbjuds för Stealth 2 Plus-modellen med loften 9° och 10.5° för både höger- och vänsterspelare. Kan förbeställas från och med 10 januari online och hos utvalda återförsäljare från och med 17 februari.


0 kommentarer

Comments


bottom of page