top of page

[Test]: BIG MAX Blade – den smidigaste golfvagnen


BIG MAX Blade är nämligen en golfvagn där hjulen fälls in och hela vagnen blir helt platt när den fälls ihop. Den levereras dessutom med en utmärkt väska som gör att du slipper smutsa ned i bagageutrymmet. Vid ankomst till golfbanan tar man bara ut väskan, fäller upp den med ett par enkla handgrepp.


Som fortsättning på temat smidiga golfprodukter (efter artikeln om resefodralet Club Glider) har Kittad också testat en golfvagn som är smidig. Smidig på golfbanan, visst, men inte så värst mycket mer än andra. Däremot är den smidigare än någon annan golfvagn när det är dags att stoppa in den i bilen och köra iväg.


Som golfvagn är den stabil och ordentlig, betydligt bättre än den BIG MAX T1000 som jag haft sedan trehjulingarna slog igenom. Den är också försedd med diverse smarta funktioner, en förvaringslåda, en markeringsknapp, drickahållare, pegghållare etc. Vill du ha paraplyhållare eller en hållare för GPS/avståndsmätare kan dessa köpas till för några hundralappar.För mig som oftast har bärbag men ibland vill köra vagn är Blade bra på flera sätt. Dels för att den kan åka med i bilen jämt utan att det blir svårt att få plats med annat och dels för att den är konstruerad så att bagen kan sättas på vagnen utan att man behöver låsa benställningen. Och det är en viktig poäng, för jag kan inte räkna antalet gånger jag lyft bagen från min vanliga vagn, ställt den åt sidan medan jag ska fälla ihop vagnen och sedan hört hur klubborna smällt i marken när benen inte fällts ut ...


Ska man klaga på nåt – och det ska man ju, det är ju halva nöjet – så är det kanske att vagnen är aningen dyr, 2 895 kronor till säsongen 2014, och att man av någon anledning missat att ha en krok eller hank för handduken uppe vid handtaget. För mig som är grymt nöjd med min Spotless Swing-handduk så hade det varit skönt att kunna göra rent träffytans grooves medan jag gick och slippa böja mig ned och göra det innan jag kan gå iväg.


Det är dock ingen tvekan om att en sådan detalj inte påverkar den övergripande bedömningen av en så här lysande produkt. Det är inget snack om saken – ska du köpa en golfvagn så ska du köpa en BIG MAX Blade!

0 kommentarer

Comments


bottom of page