top of page

[Test] Easygreen HG200 – Enkel, smidig och funktionell GPS

Uppdaterat: 22 sep. 2022En liten och smidig GPS-"puck" är bra för att få snabba avstånd på banan. HG200 från Easygreen är en mycket kompakt enhet som gör det du behöver. En bonus är att den dessutom är billig!


För den som inte orkar skjuta laser på flaggan i tid och otid utan bara vill ha ett snabbt mått till framkant, centrum och bakkant eller olika hinder är en GPS-enhet en smidig lösning. Det finns en uppsjö manicker som ger dig avstånd och du kan också använda en app i mobilen, men det är lite meckigt att slita fram mobilen varje gång man ska slå.


Svenska golfleverantören Easygreen har tagit fram en egen GPS-enhet som är liten, smidig och lätt samtidigt som den är bra prissatt (strax under tvåtusen). Det är dock ingen billig enhet i så mån att den skulle vara dålig, tvärtom fungerade den utmärkt när jag spelade golf på olika banor i Florida i vintras samt i Polen nyss.Det är nämligen i golfbil som den är som bäst. Och då i de bilar som inte har inbyggd GPS då den ju inte riktigt fyller någon funktion. En utmärkt magnet på baksidan av enheten gör att man kan sätta den på ramen och få avstånd bara genom att kasta en snabb blick på den. Magneten är kraftig nog att hålla GPS-enheten på plats även när man kör lite ovårdat (har jag hört ... :)


Bland funktionerna finns också möjlighet att föra score i enheten, men ärligt talat känns det som att gå över ån efter vatten om man ska förenkla sitt golfande. Extra plus dock för att den håller laddningen länge. Jag spelade tre varv utan att ladda och det var inga problem.


Smidigt också att den inte bara hittade bana själv när jag var ute på vift utan att den också automatiskt valde rätt hål när man kom till tee. Ännu smidigare att jag själv kunde byta till ett annat hål de gånger jag valde ett mer, vad ska vi säga … oortodoxt sätt att spela banan och bollen inte riktigt låg på det hål den skulle.


Med en vikt på under ett hekto kan den ligga även i en bärbag och då antingen tas fram och sättas i bältet eller bara tas upp ur fickan när du vill ha ett mått. Den levereras färdig för användning med över 40000 förladdade banor.Laserkikare eller GPS-klocka/puck?

  • Laser

  • GPS

  • Inget av det! Jag stegar och kör på känsla.


0 kommentarer

Comments


bottom of page