top of page

[Test] En skön golfsko utöver det vanliga: Puma Phantomcat Nitro+

När Puma utlovade hög komfort och bra fotfäste i nya Phantomcat Nitro+ levererar man verkligen på det löftet. Komforten är himmelsk och man står stadigt även när man försöker pressa ut några extra meter på banan. Den fina designen får man på köpet.Det här med komfort är en grej som man ofta får höra från alla skotillverkare och det kan naturligtvis variera från modell till modell beroende på hur ens egna fötter ser ut. Puma utlovar så kallad comfort out of the box, det vill säga att skon ska sitta som gjuten redan första gången man tar på den och vara så skön att man nästan glömmer att man har skor på sig över huvud taget. Och det är svårt att argumentera med det.


När jag satte på mig dem första gången var det med ett tillfredsställande pysande ljud foten gled ned sista biten (med hjälp av ett långt skohorn, man är ju ingen ungdom längre). Några fina virvlar med skosnören och sedan sitter foten som gjuten. Efter ett gäng rundor på lite olika banor är det heller inget snack om att komforten inte bara gäller första gången. Från första till sista hålet, runda efter runda, är det en himmelsk komfort!

 

Det bästa – för mig som har lite skumma fötter – är den anatomiska lästen med extra bred form över tårna, den så kallade tåboxen. Det här gör att man kan vifta på tårna utan bekymmer och ger en skön frihetskänsla både när man går och ställer upp sig till bollen. En annan fördel är sulan med Pumas avancerade Nitro-skum i hälen, vilket ger utmärkt dämpning och en fjädrande effekt som kallas energiåterföring.

 

Under den stabila TPU-yttersulan finns några märkliga, amöbaliknande former i stället för traditionella mjukspikar eller andra greppmönster. Tanken är att det ska ge bättre kontakt med marken, ett stadigare fotfäste och samtidigt vara snällt mot greenerna. Det har fungerat utmärkt på vårfuktiga banor, men liksom med vanliga mjukspikar så samlar det upp en del skräp och det kan vara en god idé att pilla bort gräs och smuts med en pegg några gånger under rundan.

 

För mig som gillar vita skor är Phantomcat ett perfekt alternativ. Dels för att de är snygga och dels för att man får tillfälle att putsa dem regelbundet (efter varenda runda nu när det varit lite lerigt på banorna). Det är en skön känsla att varsamt torka av dem och ställa undan dem när de ser ut att vara som nya.Tyvärr lyckades jag, klumpig som jag är, skrapa premiumskinnet lite på en tå så det blev till att plocka fram lite vit färg och fylla i. Hälkappan har också blivit lite nopprig efter ett antal rundor, en skinnbit kanske hade varit bättre än textil där.

 

Du kan köpa Pumas Phantomcat Nitro+ i alla välsorterade shopar och de kostar rimliga 2200 kronor. Jag nöjer mig med det här paret så länge, men kommer det en modell med Disc (Pumas version av Boa) i stället för skosnören så får det bli ett extra par.

 

Om du glodde på Europatouren (sorry DP World Tour) igår kunde du också se Pumas Phantomcat "in action" när Jesper Svensson sopade hem sin första titel efter särspel.


0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page