top of page

[Test] FootJoy Fuel – spiklös stabilitet i modern stilFootJoy Fuel är en flirt med golfare som vill ha en mer ungdomlig stil. Och FootJoy har lyckas ta ett bra steg i den riktningen utan att kompromissa med det som gör FootJoy-golfskor så bra: stabilitet i svingen och komfort i steget.


FootJoy Classics-gänget blev nog inte så imponerade, men när FootJoy släppte sin Fuel-sko var det kanske ett första steg på vägen mot en liten föryngring av såväl varumärket som kundgruppen. FootJoy gör den här satsningen från en stark position som golfsko nummer ett på tourerna och med en mycket stor marknadsandel redan. Men mycket vill ha mer och varför skulle FootJoy lämna det yngre (och växande) segmentet till andra?


FootJoy Fuel är en FootJoy-sko med mycket stabil, kanske nästan lite för styv sula, men i övrigt en sneaker-liknande sko som är avsedd att tilltala de som vill ha en lite mer modern look i stället för klassiska golfskor. Det är en lätt och skön golfsko med hög komfort och det fungerar utmärkt att gå 36 hål i dem.


Yttersulan påminner mycket om FootJoys andra populära spiklösa golfsko PRO SL. Den fungerar utmärkt på golfbanan där fotfästet är bra även om man svingar lite vilt. Mönstret är också lagom glest för att inte plocka upp skräp om man råkar ta en liten promenad i ruffen eller skogen.


FootJoy Fuel är inte den mjukaste sko jag provat, men ändå så mjuk i ovandelen och den dämpande StratoLite-mellansulan att man kan fundera på stabiliteten. Den välgjorda konstruktionen är dock en bra "sweetspot" mellan komfort och stabilitet, kanske tack vare det som FootJoy kallar Stability Bridge som ger bra stöd för mellanfoten.


För min del var passformen bra. Jag har storlek 45 och skon satt bra på min fot med ganska bra plats för framfoten och en tajt passform i hälen. Om jag skulle önska något så är det kanske att just hälen kunde fått vara lite mer vadderad och mjuk.


Efter några rundor i fuktigt gräs har fötterna ändå varit torra och sköna. Hur det är i kraftigt regn är oklart eftersom jag (tack och lov) inte spelat några sådana rundor än, men FootJoy utlovar en vattentät sko och erbjuder till och med ett års vattentäthetsgaranti.

Om Fuel är så coola skor som FootJoy vill att de ska vara är frågan. Jag är ju inte själv cool så jag har svårt att bedöma det, men hushållets yngre generation tyckte mycket om dem. Så mycket att de råkade hamna på hans fötter i stället. Och det är ju ett gott betyg om något.


Du kan köpa FootJoy Fuel i golfshopar och online. De kostar 1799 kronor för herrar och 1699 för damer. För bara ett par hundra kronor extra får du dem med BOA-snörning – om det är coolt eller inte är frågan, men det är jäkligt smidigt. Det finns också en juniorsko för 999 kronor.
0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page