top of page

[Test] Garmin Approach S70

Approach S70 är en mycket kompetent GPS-klocka med massor av smartwatch-funktioner och detaljerade golffunktioner i en elegant design med stor och tydlig AMOLED-pekskärm.Garmin har lång erfarenhet av GPS-klockor och aktivitetsklockor och när nya Approach S70 dök upp var det självklart att ge den en rejäl genomgång för att se om den håller samma höga nivå som den Approach S62 jag provade för några år sedan. Spoiler: Det gör den. Dessutom finns en uppsjö smarta funktioner som gör det här till en förvisso ganska dyr GPS-klocka, men till en mycket prisvärd smartwatch.


När paketet anlände packade jag med stort intresse upp klockan ur den lilla asken, som i övrigt bara innehåller en laddsladd med USB-C-kontakt och lite (med betoning på lite) information i ett par häften. Den finns i två storlekar och jag fick nog prova den större – vilket förvisso är bra för tydligheten, men ser lite sådär ut på min för smala handled.


Själva klockan är dock riktigt snygg och är försedd med en stor och tydlig AMOLED-pekskärm. Den har tre knappar på högersidan styrfunktioner utöver pekskärmen. Den övre knappen aktiverar golfläget, mittenknappen är på/av-knapp och nedre knappen är en tillbaka-funktion.


Efter att ha parat ihop Approach S70 med Garmin-appen som jag redan hade i mobilen var jag redo att köra igång. Banor behövs inte laddas ned eftersom GPS-klockar nu ganska länge har kommit med förladdade banor, den här sägs innehålla data för över 43 000 banor!


Väl ute på banan – Golfarenan vid havet strax utanför Halmstad – var det dags att köra det första testet. Utöver de vanliga avstånden till framkant, centrum och bakkant har Approach S70 en smart PlaysLike-funktion som tar hänsyn till höjd och väderfaktorer. Och med en kraftig vind på den här fina linksbanan är det inte alls dumt att få lite hjälp med klubbvalen.


På den extremt tydliga och detaljerade grafiska översiktsbilden visas också bunkrar, dammar och allt möjligt annat som du vill veta avståndet till – och du kan enkelt flytta flaggan till rätt position så du får perfekt avstånd utan att behöva gissa för mycket. För enkelhets skull går det också utmärkt att zooma in. På väg till nästa tee får jag också ange scoren på hålet jag just spelat. Runt urtavlan finns de 18 hålen i en ring och allteftersom jag fyller i scoren visas gröna streck för par, gula för bogey eller sämre och blåa för birdie eller bättre. Snyggt!


På banans två par 4-hål finns också en linje som visar hur långt en drive borde kunna gå (efter att jag innan rundan fått ange hur långt jag slår min drive). I det här fallet slog jag bara drive på ett av de hålen och där hade en linje på hur brett min drive kunde gå varit till större nytta. Men det är ju iofs inte klockans fel.


Enligt uppgift kan man para ihop Approach S70 med Garmins C10-sensorer så att de tillsammans fungerar som Arccos Caddie och lär sig hur du spelar. Du kan då få hjälp av en virtuell caddie som både ger avstånd, klubbval och visar din spridning så att du kan sikta bort från bunkrar och vatten.


En sak som jag missade och inte upptäckte förrän jag packat ihop klockan för att skicka tillbaka den är att Approach S70 också har en greenvy med information om hur det lutar – för de som har ett aktivt Garmin Golf-medlemskap. För mig som är usel på att läsa greener hade det här varit en riktig gudagåva – men frågan är om det inte riskerar att bli för mycket information och därmed leda till "paralysis by analysis".


Batteritiden sägs vara 16 dagar i smartwatch-läge och upp till 20 timmar i GPS-läge – fyra golfrundor om du inte spelar bakom de allra värsta slöhögarna. Bland alla smartwatch-funktioner som Approach S70 erbjuder finns ett antal olika urtavlor att välja mellan samt notiser, väderinfo, musikstyrning och kontaktlös betalning. Du får också tillgång till alla Garmin health and fitness-funktioner som gör det här till en värdig Apple Watch-konkurrent. Om du ändå vill ha alla dessa funktioner är det ju en no-brainer att också få alla smarta golffunktioner på köpet. Förvisso för drygt åttatusen kronor, men smakar det så kostar det.0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page