top of page

Vinnande hel- och halvblad: Ping Blueprint T och S

Pings smidda järnklubbor Blueprint T och Blueprint S är en bladklubba och ett halvblad, båda med härlig känsla och utmärkt kontroll. Så utmärkt att de båda redan inkasserat sina första tourvinster.Efter ett antal rundor med nya Blueprint S i bagen är det inget snack om att Ping hittat en värdig uppföljare till de tourklubbor man haft så stora framgångar med genom åren. De påminner inte så lite om de S55 jag nötte friskt för snart 10 år sedan och trots den kompakta formen och sparsamt med högteknologiska finesser är de allt annat än svårspelade. T-modellen har jag inte provat, men min rädsla för helblad kanske borde utmanas …

 

”S” har en förlåtande cavity back-design medan ”T” har en mer traditionell muscle back-design, vilket gör att vi når fler spelare som föredrar tourinspirerade, smidda järn. Blueprint-namnet är en signal till erfarna och duktiga golfare som eftersöker full kontroll, precision och känsla med sina järn. John K. Solheim, Pings VD och styrelseordförande. 

Både Sahith Theegala och Louis Oosthuizen har vunnit med nya Blueprint-järnen i bagen, den senare dessutom två tävlingar i rad och med ett combo-set blandat med Blueprint S och T, vilket är en grej Ping själva för fram med eftersom man matchat standardloften mellan de två modellerna (och även nyligen lanserade i230).

 

Blueprint S

Blueprint S är utvecklade tillsammans med de bästa Ping-spelarna och har en smidd cavity back-design med prestanda för lägre scorer. Man säger också själva att många av designinfluenserna kommer från de klassiska S59/S58/S57/S56/S55-järnen som många vinnande tourspelare haft i bagen.

 

Den kompakta och tilltalande formen har en tunn topplinje med minimal offset. Huvudet är smitt i 8620 kolstål med en hålrumsdesign med ett iögonfallande mönster och en Hydropearl Chrome 2.0-finish. Tungstenviktning i tån och hoseln ger en gnutta förlåtande egenskaper samt möjliggör finjustering utav svingvikten i tillverkningen.

 

Den patenterade konstruktionstekniken”Precision Pocket Forging” sparar 10 gram i järntrean, järnfyran och järnfemman, vilka omfördelas för optimering av tyngdpunkten, mer längd och bättre kontroll.

 

Blueprint T

Här handlar det om en ren bladklubba, smidd i ett stycke 8620 kolstål för maximal kontroll och precision med exceptionell känsla i träffen. Den mer klassiska muscle back-designen koncentrerar massan bakom träffytans sweetspot med ett tilltalande ljud och möjlighet att forma slag.

 

En lägre höjd mellan häl och träffyta gör att övergången mellan topplinje och hosel blir sömlös och ger ett elegant intryck. Den smala sulan ger konsekvent kontakt med underlaget medan precisionsfrästa grooves och vattenavvisande Hydropearl Chrome 2.0-finish ger optimala spinnprestanda i alla väder. Även denna klubba har tungstenviktning i tå och hosel.

 

Läs mer om de nya godbitarna på Pings hemsida.

0 kommentarer

Comments


bottom of page