top of page

Callaway lanserar Jaws Full Toe-wedgar

Uppdaterat: 28 sep. 2022


Spinn och mångsidighet är i fokus när Callaway lanserar nya Jaws Full Toe-wedgar i två olika finish-alternativ.


Callaways förra wedge med grooves över hela träffytan, PM Grind, hade ett lite skumt utseende som inte passade mitt öga. Men det var en fantastisk klubba för den som ville trolla i närspelet. När så nya Jaws Full Toe kom med ett bud var det en ren fröjd att ge sig ut och leka lite kring greenerna.


Jaws Full Toe har redan synts i flera av Callaway-spelarnas bagar, bland annat Jon Rahm, och nu får alltså även vi vanliga dödliga en chans att vässa närspelet. Det handlar om en wedge som är utformad för ge dig kontroll på alla typer av wedge-slag – chippar, pitchar, lobbar, bunkerslag och inspel.


För att leverera detta kombinerar Callaway fyra olika tekniska finesser i nya Jaws Full Toe Wedge. Först och främst är det Jaws-grooves, som man säger är golfens mest aggressiva grooves och som nu går över hela träffytan, även upp på den höga tån. Utöver det finns även "groove-in-groove technology" som gör träffytan fräsigt sträv i kombination med så kallad raw face – en premiär för Callaway. Tillsammans ger detta spinn hela vägen upp till den gräns som golfreglerna sätter.


Utöver massor av spinn har man också utökat mångsidigheten med Full Toe-formen och en sula slipad med en särskild C-grind så att du som spelare ska kunna leka riktigt mycket med olika typer av slag i alla möjliga lägen. Jaws Toe-Pad höjer tyngdpunkten för en lägre och mer kontrollerad bollbana med mer spinn medan nya Variable Weight Port System för tyngdpunkten längre ut mot tån.


När jag själv provade var det riktigt kul både att fräsa tillbaka bollen med massor av backspinn på fulla slag och att slå små chippar med nyp eller lobba bollen riktigt högt. Formen passar nu mitt öga riktigt bra och den rakare framkanten gör det enklare att sikta. Mindre offset än både PM Grind och MD5-wedgarna är ytterligare ett plus för mig som slår många fulla slag med högloftade wedgar.


Nya Callaway Jaws Full Toe kostar 1699 och finns i två olika finish-alternativ, Raw Face Chrome och Raw Black, båda riktigt snygga även om den svarta finishen lär försvinna snabbt när man börjar vifta med den i sanden. De är tillgängliga i loft/bounce-alternativen 54/12, 56/12, 58/10, 60/10 och sjukt fräcka 64/10 – en leksak utan dess like. Alla wedgar finns både i höger och vänster. Stålskaftet är Dynamic Gold Spinner och grafitskaftet Project X Catalyst (kostar en extra hundring). Greppet är Lamkin UTX och det är riktigt skönt.


Callaway Jaws Full Toe kommer till shoparna 9 september, men redan i slutet av augusti kan du förbeställa om du är riktigt sugen.
0 kommentarer

コメント


bottom of page