top of page

Cobra storsatsar på custom fitting i Europa

Uppdaterat: 22 sep. 2022Custom fitting är en trend som blir starkare för varje år. För att möta den ökade efterfrågan bygger Cobra Golf en andra fittinganläggning i Europa, och platsen blir Helsingborg. Anläggningen kommer att tas i drift i början av 2023 och kommer skapa tiotalet arbetstillfällen.


Antalet golfare som väljer att investera i klubbor speciellt byggda för dem och deras sving ökar för varje år. Sedan 2018 har Cobras custom fitting i Europa mer än fördubblats, och i år kommer andelen klubbor som säljs via custom fitting passera 25 procent för Cobra Norden.


– Custom fitting med stort urval av skaft och andra komponenter ihop med snabba leveranser är något som förväntas av dagens konsumenter, säger Henrik Pantzar som är Head of Golf Cobra Puma Golf Europe. Så för att möta en ökad efterfrågan och behålla våra snabba leveranser och goda service gentemot våra återförsäljare kommer vi att investera i en andra custom fittinganläggning i Europa. Och glädjande nog blir platsen Helsingborg där Cobra PUMA Nordic har sitt lager och kundservice idag.


Cobras nuvarande fittinganläggning ligger i Leeds, England, och den kommer att finnas kvar för att serva de brittiska öarna. Den svenska anläggningen kommer att serva resten av Europa, och innebär att Cobra i princip dubblar sin kapacitet för att klara framtida tillväxt. Att valet föll på Helsingborg beror på flera saker. I Helsingborg finns redan Cobra PUMA Nordens stora lager, och där finns plats för att rymma en toppmodern fittinganläggning. Helsingborg har dessutom ett utmärkt geografiskt läge nära kontinenten och inom EU vilket gör att CPG kan garantera snabba leveranser.


– Den här satsning på Europa är fantastiskt kul, säger Niklas Knutsson, Head of Golf Cobra Puma Golf Norden. Den är dels ett erkännande av att vi i Norden gör ett bra jobb, dels en möjlighet för oss att lyfta vår service ytterligare och komma närmare våra kunder.


Den nya anläggningen i Helsingborg kommer att sysselsätta ett tiotal anställda och rekryteringen av dessa, ombyggnad av lokalerna och beställning av maskiner har redan påbörjats. Målet är att anläggningen ska vara i drift i början av 2023 och väl inkörd när golfbanorna öppnar till nästa vår


0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page