top of page

Cruising med Odyssey Ai-One


Odysseys smarta Ai-One-putters kommer nu i så kallade Cruiser-modeller med motbalanserad viktning. Här finns något för alla som gillar längre putters: halvlånga skaft med längre grepp, arm-lock och även ”kvastskaft” som fått en renässans på sistone.


När Odyssey lanserade sina Ai-One- och Ai-One Milled-putterserier var det ett antal putters med AI-designade träffytor för betydligt bättre längdkontroll. Jon Rahm var så imponerad att han lade en Ai-One i bagen direkt. Läs Kittads speltest av Ai-One här: https://www.kittad.se/post/speltest-ai-one-odysseys-smarta-putters-levererar

 

Tekniken i träffytan bygger på Ai-beräknade modeller som ger rimligt konsekvent längd även när man träffar utanför sweetspot, ungefär som moderna drivers träffytor. Ai-One-modellerna har också den populära White Hot-inserten i uretan med härligt mjuk känsla. Den bättre längdkontrollen ger dig kortare andraputtar även om du missar förstaputten, vilket ska minska antalet treputtar.


Längre skaft

Nu släpper Odyssey så kallade Cruiser-modeller med längre skaft. Tre av dem har 38-tumsskaft med långa grepp och motvikt i greppänden. En av dem är en så kallad arm lock-modell med ett 42 tum långt skaft som du håller mot underarmen för att stabilisera puttrörelsen. Om inget annat hjälper finns också en långputter med 48 tum långt skaft, två grepp och ett extratungt huvud.


Modeller: 

Ai-One #7 Cruiser

Den välbekanta formen med sina ”huggtänder” gör det enkelt att sikta. Huvudet väger 380 gram och det 38 tum långa SL 140 Stroke Lab-skaftet har ett 17 tum långt grepp där tanken är att du ska hålla halvvägs ned för att få en extremt stabil putter med face balance. Ai-One-inserten har en mjuk White Hot-yta för mjuk känsla.

 

Ai-One Double Wide Cruiser

Den här formen med ett bredare blad är populär både på touren och bland amatörer. Även detta huvud väger 380 gram och har ett 38 tum långt SL 140 Stroke Lab-skaft med 17 tum långt grepp samt Ai-One-insert med White Hot.

 

Ai-One Jailbird Cruiser

Den här klassiska Odyssey-formen med Versa-design gör det mycket enkelt att sikta. Liksom övriga halvlånga modeller väger huvudet 380 gram, skaftet är ett 38 tum långt SL 140 Stroke Lab-skaft och greppet är 17 tum långt samt en Ai-One-insert med White Hot.

 

Cruiser-modellen Jailbird låg i bagen när Wyndham Clark vann på Pebble Beach i helgen. Den makalösa 60-rundan byggde på en fantastisk puttning som nog gjorde Odysseys marknadsavdelning ganska nöjd, men Clark är sannolikt inte kontrakterad eftersom de själva inte har nämnt honom vid namn utan bara kallar honom ”en spelare som är topp 10 i världen”.

 

Ai-One #7 Arm Lock

Den här modellen har samma grundkonstruktion som sin namne ovan, men skaftet är 42 tum långt och när man lägger det mot underarmen försvinner allt vinglande med handlederna, vilket ger mer konsekvent bollträff och bättre resultat.

 

Ai-One #7 CS Broomstick

Den tredje #7 har ett extratungt huvud, hela 450 gram, och ett 48 tum långt SL 200 Stroke Lab-skaft med två grepp. Den här typen av putter trodde många skulle försvinna när golfens regelmakare förbjöd förankring, men på sistone har flera tourspelare haft stora framgångar med sina långa putters.

 

Om du också vill ha bättre längdkontroll och stabilare puttrörelse kan du beställa någon av Odysseys nya Cruiser-modeller redan nu. Vill du känna och klämma först får du vänta tills de dyker upp i shopparna den 15 mars. Du får då hosta upp 3999 kronor, vilket faktiskt känns som ett ganska rimligt pris för en högteknologisk putter som sannolikt kommer att spara dig en hel del slag på greenerna.

 

0 kommentarer

Comentarios


bottom of page