top of page

Premiumgrejer för tjejer – TaylorMade Kalea Premier

Uppdaterat: 22 sep. 2022TaylorMade har fattat att tjejer inte nöjer sig med halvhjärtade försök att sätta lite rosa färg på nåt och hoppas att det ska sälja. Kalea Premier är beprövad teknik med enastående design för tjejer som vill ha bra grejer i bagen.


Jag är kanske inte rätte mannen, men jag känner ändå att stämningen kräver … nej, det är inte Karl-Bertil Jonssons pappa utan en äldre (nåja) gentleman som uttalar sig om damgrejer. Men i brist på damskribent på Kittad fick jag ta itu med en minitest av TaylorMades nya Kalea Premier-serie. Och det var inte alls dumt!


Det handlar om damklubbor som är särskilt utvecklade för att vara lättspelade, ge hög bollhastighet med låg vikt och vara maximalt förlåtande. Alla klubbor i Kalea Premier-serien bygger på beprövad teknik och är fullständigt optimerade för att ge fler långa utslag, mer exakta järnslag och fler sänkta puttar. Det påminner inte så lite om TaylorMades SIM 2-serie och det är inget dåligt betyg.


Det är faktiskt kul att TaylorMade satsar lite extra på tjejer. Och då med grejer som är för tjejer som ställer högre krav på sin utrustning - både tekniskt sett och när det gäller designen.


Det är förvisso extremt lättspelade klubbor, men med möjlighet för lite bättre tjejer att själv tillföra lite egen talang och inte bara förlita sig på klubbornas förlåtande egenskaper.

Drivern, fairwayklubborna och hybriderna (Rescue som TaylorMade kallar dem) har en mycket trevlig design med en skön blå färg som i alla fall passar mitt öga. Och även tycktes tilltala de tjejer som var på plats i Rom när TaylorMade visade upp sina klubbor för ett gäng journalister.


Kalea Premier-drivern har en viktbesparande kolfibertopp och kolfibersula samt 22 gram bakvikt i stål. Den är utvecklad med avancerade förlåtande egenskaper genom en kombination av en tyngdpunkt placerad lågt och långt bak i ett lättviktshuvud som bidrar till högre svinghastighet. Genom att flytta huvudets Inertia Generator, bekant från SIM och SIM 2, närmare hälen har utgångsvinkel och spinn optimerats för extra längd vid medelhög och låg svinghastighet.


Fairwayklubborna är mycket viktiga för många damgolfare eftersom de ofta saknar klubbhastighet för att slå längre järnklubbor. Kalea Premier är lättspelade och mer mångsidiga klubbor med 37 procent större träffyta än föregångaren. Med fokus på optimering av förlåtande egenskaper har alla huvuden samma storlek oavsett loft samt är försedda med V Steel-teknik med finjusterad viktfördelning för förlåtande egenskaper, mångsidighet och härlig känsla i kontakt med marken.


En mångsidig V Steel-sula bidrar till att ge Kalea Premier Rescue hög utgångsvinkel i alla lägen. Huvudet har en unik design med större träffyta än föregående Kalea-generation, men med mycket lågt placerad tyngdpunkt som ger förlåtande egenskaper samt gör dem lättspelade med hög utgångsvinkel. Lättviktskonstruktionen bidrar också till högre svinghastigheter och ger golfspelare självförtroende att ta sig an alla slag.


 Kalea Premier-järnklubbornas Cap Back-design ger stabilitet i topplinjen och träffytans överkant som i samverkan med Speed Pocket optimerar träffytans flexibilitet, bollhastigheten och längden. Cap Back-designen bidrar även till att minimera oönskade vibrationer i huvudet, vilket ger en mjuk och solid känsla. Huvudformen är unikt utformad för att ge Kalea Premier superspelförbättrande järnklubbors förlåtande egenskaper i en smäcker och mer elegant profil. Mini-Spidern som ingår i serien är en modern mallet-putter med den välkända Spider-stabiliteten och förlåtande egenskaper i en huvudform som är 15 procent mer kompakt än Spider Tour. Pure Roll-teknik i träffytan bidrar till optimal rull samt bättre ljud och känsla medan en lång siktlinje är ett enkelt, men kraftfullt sikthjälpmedel. Puttern har också ett specialutformat grafitskaft på 70 gram, vilket minskar klubbans totalvikt utan att påverka motståndet mot vridning och stabiliteten.


Till Kalea Premier-serien finns även en lätt vagnbag med en design som uttrycker seriens funktion och stil. Den är tillverkat i heathered premiumnylon med sju fickor, 14-delad topp och strukturbotten, vilket ger en kombination av funktionalitet och avskalad estetik.

Tillsammans med Stealth-serien för damer kommer Kalea Premier att vara tillgänglig via custom fitting där golfspelaren kan välja exakt den konfiguration som passar dem, med bland annat olika skaft- och greppalternativ. I kombination med möjligheten att finjustera loft och lie ger det möjlighet att uppnå önskad prestanda med alla klubbor i bagen.


Du kan beställa nya Kalea Premier redan nu eller ta en titt på dem när de kommer till shopparna den andre september. Drivern kostar 4999 kronor, fairwayklubborna 2899 kronor, Rescue 2299 kronor och järnklubborna 1550 kronor per klubba. Den snygga lilla Spider-puttern går på 2999 kronor.


Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page