top of page

Full fart i nya Darkspeed-serien från Cobra

Cobra lanserar en komplett Darkspeed-serie med drivers, fairwayklubbor, hybrider och järnklubbor – med högteknologisk konstruktion och en härlig design.Ur komplett mörker kommer kraften i Cobras nya Darkspeed-serie. Så skulle man kunna skalda, men det handlar faktiskt, som så ofta nuförtiden, om ett gediget R&D-arbete med stöd av AI och om inte blod så iaf definitivt svett och säkert också en del tårar.

 

Det handlar om en komplett serie med drivers, fairwayklubbor, hybrider och järnklubbor och här finns multimaterialkonstruktioner med AI-designade träffytor och överlag estetiskt tilltalande former med prestanda som verkligen levererar.

 

Darkspeed drivers


Cobras nya Darkspeed-drivers har en ny och banbrytande aerodynamisk design, utvecklad PwrBridge-viktning och avancerad, AI-designad träffyta.


Det aerodynamiska paketet i den nya Darkspeed-familjen av drivers är vårt mest avancerade hittills. Vi fortsätter att driva aerodynamisk design, hur vikt fördelas i klubbhuvudet och förlåtande egenskaper för att genom teknik och innovation erbjuda golfare de mest avancerade och högpresterande klubborna på marknaden. –Mike Yagley, Vice President of Innovation, Cobra Golf.

Darkspeed-drivers finns i tre modeller för att optimera prestanda för alla typer av spelare. De tre modellerna är designade olika när det kommer till spinn, förlåtande egenskaper och bollbana, och i år skiljer de sig mer åt än någonsin. Detta gör det lättare för en utprovare att jobba med olika skaft för att hitta den perfekta drivern för varje golfare.

  • Darkspeed LS är Cobras snabbaste driver med en unik aerodynamisk form. En driver designad för bättre spelare som kräver låg launch och låg spinn för maximal längd och för att kunna forma slagen. För ytterligare justering finns tre vikter i sulan (1x12 gr och 2x3 gr) placerade långt fram mot häl och tå samt lång bak för att kunna förändra bollflykten så att den passar spelaren.

  • Darkspeed X är designad för att tilltala det bredaste spektrumet av spelare och har aerodynamisk form för högre klubbhastighet.

  • En vikt längst bak och en vikt nära träffytan gör att spelaren kan ställa in drivern för lågt spinn och högre bollhastighet, eller mer spinn och en mer förlåtande klubba.

  • Darkspeed MAX är den stabilaste och mest förlåtande av de tre modellerna, och har en vikt placerad bak och en mot hälen. Genom att placera 12 gr-vikten bak och 3 gr-vikten mot hälen upplever spelaren en stabil hög bollbana med en svag draw. När den tyngre vikten på 12 gr placeras i hälpositionen blir det lättare att ta bort en elak slice för längre och rakare slag. Darkspeed MAX-drivern finns också i en dammodell med en mattsvart ram, en blank kolfiberkrona samt isblå detaljer.

Darkspeed är snyggt mattsvart med små detaljer i svart, blått eller rött beroende på modell. Det rena utseendet är en fröjd att titta ned på vid adressering av bollen. Till klubban medföljer ett helsvart headcover som bidrar till den höga premiumkänslan.


Darkspeed fairwayklubbor


I Darkspeed-familjen ingår självklart också fairwayklubbor. Fairwayklubborna delar samma revolutionerande aerodynamik, PwrBridge och PwrShell H.O.T Face som finns i Darkspeed drivers. Även här finns tre modeller som är utformade för att passa tre olika typer av golfare.

  • Darkspeed LS är för den bättre spelaren som söker låg spinn och en klubba som är byggd för att leverera en svag fade. Den har i år en ram i lätt och starkt titanium för att kunna frigöra vikt och placera hela 68 gr tungsten i sulan.

  • Darkspeed X kommer att passa flest golfare, spelare som söker den perfekta kombinationen av högre launch, låg spinn och förlåtande egenskaper.

  • Darkspeed MAX till sist är gjord för alla spelare som vill ha en maximalt förlåtande klubba och som vill kunna räta ut en slice genom att flytta vikterna så att klubban levererar en draw.


Darkspeed järnklubbor


När man frågar medelgolfarna vad de vill ha ut av sina järnklubbor så rankas alltid svaren så här: 1. Mer längd. 2. Förlåtande klubba så att dåliga träffar blir till hyfsade slag. 3. Mjuk och skön känsla. Nya Cobra Darkspeed tickar alla dessa boxar, och de gör det genom en klubba fullmatad med innovationer.

 

Den stora nyheten är att Darkspeed har en ihålig konstruktion för att maximera prestandan, en typ av konstruktion som tidigare bara funnits i betydligt dyrare klubbor. Den stora fördelen med en ihålig konstruktion är att träffytan kan flexa mer vilket ger högre bollhastighet. Samtidigt frigörs vikt som kan placeras lågt och långt bak för att göra klubban mer förlåtande. Själva hålrummet fylls med mjukt skum som dämpar både ljudet och vibrationer för mjuk känsla.

 

Likt tidigare år använder Cobra sin L-formade PWRSHELL träffyta, och i år har den utvecklats så att den även böjer sig in över topplinjen och tån vilket gör klubban ännu mer förlåtande. Likt i drivers och FW har järnklubborna försetts med en intern PWR-BRIDGE-vikt. Denna är monterad baktill på klubban så att träffytan kan flexa fritt, och rakt bakom sweetspot för att öka bollhastigheten. Darkspeed finns även som ONE Length, och i damversion med kortare och mjukare skaft.

 

Några ord ska även sägas om utseendet. Färgen är mörkgrå för att klubban ska upplevas som mindre, och designen är futuristisk.


Rimliga priser

Cobra har som vanligt rimligare priser på sina produkter (utan att prestandan därför ligger efter andra märken) och för en driver får du ge 6000 kronor medan fairwayklubborna kostar 3700 (4500 för LS) och järnklubborna 8500 för sex klubbor med stålskaft (9500 med grafitskaft).


0 kommentarer

Comments


bottom of page