top of page

Golfresa till Sydafrika med extra allt


Golfresor har varit populärt i många årtionden, att kombinera en härlig resa med golf på nya banor är svårslaget. Dessutom kan man förlänga säsongen på en golfbana söderut. Missa inte att upptäcka det som området kring golfbanan har att erbjuda, ska du ändå flyga långt bör du ta dig tid att upptäcka platsen även utanför golfbanan.


Golf lockar många och att komma ut i naturen och att röra på sig har nog alla gemensamt som är golfare. Dessutom kan golfen i sig göra att man känner sig tryggare på resan - golfbanor har oftast liknande rutiner vilket gör att man snabbt känner sig hemma i miljön. Kolla om det finns lokalbefolkning som spelar golf och hör med dem om saker man inte bör missa i trakten.


Förbered resan på bästa sätt Ladda ner ljudböcker och filmer innan du reser iväg om du blir utan wi-fi någon gång. Flygresor innebär alltid längre eller kortare väntetider. Att ha något att göra kan få väntetiderna att kännas kortare, kanske är det en bra tid att spela ett par omgångar på spelsajter utan licens, har du tur kanske du till och med drygar ut reskassan.


Försök hitta ett flyg där du landar på förmiddagen, första dagen blir lite seg men efter en förhoppningsvis god natts sömn är du mer i lag med tiden. Se till att få så mycket sömn som du kan innan resan, gör alla förberedelser i god tid innan så det finns tid för vila innan avresa. sSömnen blir sällan bra på flyget så att ligga på minus på sömnkontot redan vid res-start är ingen bra början.


Golf i Sydafrika håller världsklass och du slipper tidsskillnad Det är långt till Sydafrika, men eftersom landet ligger ganska rakt söderut är det ingen tidsskillnad att anpassa sig till. Vad landet har att erbjuda tar aldrig slut, vin och mat i toppklass, djur och natur som slår alla med häpnad förutom golfbanor i världsklass.


Många av banorna utmed kusten vilket ger ett härligt klimat året om, eftersom de ligger på södra halvklotet har de sommar när vi har vinter. Längre in i landet blir det väldigt varmt och att hålla till en heldag på en golfbana kan för varmt för att vara trevligt.


Att kombinera golfandet med en mat- och vinupplevelse i Garden route och minst ett par dagar på safari kommer att ge dig en resa att minnas.


Missa inte Kapstaden Kapstaden är en av Sydafrikas tre huvudstäder och den stad som är mest känd utanför landet. Och det är med all rätt, här kan du shoppa, äta, promenera i vackra kvarter som inte påminner om något annat. Åka linbana upp på Taffelberget och blicka ner över staden, Atlanten och Indiska oceanen samtidigt.

Stanna till och besöka pingvinerna i Simonstown på väg ner till välkända Kap horn. Ströva i V&A hamnen och se sälarna sola på bryggorna och slå er ner i en av restaurangerna och ta ett glas lokalt vin och ta en smakmeny av landets fantastiska cuisine.

0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page