top of page

King Forged Tec och Forged Tec-X – snygga Cobra-järn med massor av längd


Lagom till att golfbanorna öppnar runt om i landet lanserar Cobra sin fjärde generation av Forged TEC – ett järnset gjort för den bättre spelaren. Med en klassisk form och en modern ihålig konstruktion erbjuder nya Forged TEC allt från snyggt utseende till förlåtande egenskaper och underbar känsla.


Cobra KING Forged TEC är ett järnset utvecklat för den bättre spelaren. Det klassas som Player’s Distance Irons, och med det menas att klubborna har känslan och utseendet som den bättre spelaren söker, men att de levererar mer längd och förlåtande egenskaper än traditionella bladklubbor gör. I år finns tre varianter av Forged TEC: Variable Length, ONE Length och helt nya TEC-X.


Precis som tidigare generation så är Forged TEC ihåliga klubbor. Genom att göra klubborna ihåliga kan vikt placeras där den gör mest nytta – långt ned och ut mot tå/häl, och på så sätt göra klubban mer förlåtande. En ihålig konstruktion tillåter dessutom träffytan att flexa vilket ger längre slag. Håligheten i TEC är fyllt med ett mjukt skum för att ge rätt ljud och känsla. Både huvud och träffyta är smidda i en avancerad 5-stegsprocess för att ge den där mjuka känslan som bättre golfare söker. Med en tungstensvikt på 20 gram i sulan får spelaren massa direkt bakom bollen vilket ger högre bollhastighet samtidigt som det blir lättare att forma slagen. Jämfört med den senaste generationen av Forged TEC så har den här en tunnare topplinje, lite mindre huvud och lite mindre offset. Forged TEC vänder sig till spelare med hcp 0–12 och finns även i ONE Length.


För de spelare som vill ha maximal längd och en extremt förlåtande järnklubba, men ändå vill spela med en smäcker klubba, lanserar Cobra nu ett tillskott i TEC-familjen: Cobra KING Forged TEC-X .


TEC-X har samma ihåliga konstruktion som TEC, samma smidda träffyta och samma klassiska design. Det som skiljer är att TEC-X har ett något större huvud, mycket mer tungsten i sulan och lite mer offset. Med hela 65 gram tungsten i sulan, det är sjuuukt mycket, ökar bollhastigheten och utgångsvinkeln. För att bollen ska launcha som du är van vid har loften trycks ned, vilket för spelaren innebär mer längd. Cobras tester visar TEC-X är 10–12 meter längre än TEC för de flesta golfare. TEC-X är gjord för att passa golfare med hcp 0–15.


Både Forged TEC och Forged TEC-X släpps till försäljning 29 april, men de är tillgängliga för custom fitting redan nu. Priset för sex klubbor, 5–PW, med KBS $-Taper Lite stålskaft är 10 999 kronor. Fler skaft inklusive grafitskaft finns tillgängliga via custom fitting.

0 kommentarer

Comments


bottom of page