top of page

Nya versioner av Titleist-bollarna Tour Speed och Tour Soft

Uppdaterat: 22 sep. 2022Titleists två bollmodeller Tour Speed och Tour Soft kommer nu i omarbetade 2022-versioner.


När Titleist lanserade Tour Speed för ett par år sedan snackades det om att det skulle vara "fattig mans Pro V1". Huruvida det blev så eller inte är oklart, jag känner ingen som spelar på den bollen (och jag känner väl kanske inte så många fattiga heller), men det var en rimligt trevlig boll med bra egenskaper. Och lite billigare än Pro V1.Den nya Tour Speed har ny konstruktion med konsekvent hög bollhastighet, penetrerande bollflykt och exceptionell kontroll i närspelet. För att nå hit har bollen ny kärna och en egenutvecklad mantel med rejäl fjädring som bibehåller lågt spinntal från tee. Skalet är fortsatt ett Titleists egenutvecklade TPU (Titleist Performance Urethane) med 346 dimplar i ett mönster som kallas quadrilateral dipyramid dimple design.


Nya Tour Speed kostar 469 kronor per dussin och finns i vitt och gult med siffrorna 1–4.

Även Titleists mjukaste boll, Tour Soft, kommer i ny version – den tredje i ordningen – och har fått en ny aerodynamisk design för mer längd och en större och fastare kärna som ska ge mjuk känsla med bra respons.


Här finns inget uretanskal, men för att ge bollen bra egenskaper har Titleist utvecklat ett tunt 4CE-skal som ändå ska ge rimligt spinn. Även denna boll har tungvrickningsmönstret 346 quadrilateral dipyramid dimple design.


Tour Soft finns även den i vitt och gult med siffrorna 1–4 och kostar 419 kronor per dussin.

Båda bollarna finns i butik från 20 maj.
0 kommentarer

Comments


bottom of page