top of page

Ping ChipR – räddaren i nöden

Uppdaterat: 22 sep. 2022En chipper är kanske ingen "sexig" klubba, men för den som kan släppa prestigen är Pings nya ChipR faktiskt en riktig guldklimp som kan rädda många slag för den som har det kämpigt kring greenerna.


"Not the club we want, but the club we need". Det här skulle kunna vara mottot för många som kämpar med sin chippning, men är för envisa för att välja en klubba som kan hjälpa dem. Ibland undrar man om chipper-motståndet bygger på en rädsla att se dum ut, men frågan är om inte chip-chip-chip-treputt är dummare.


Jag har aldrig haft några större problem kring greenerna. Tvärtom har jag varit ganska vass en gång i tiden och kunde slå en del olika slag från olika lägen för att rädda par och inte helt sällan även sätta en och annan chipp.


Det finns dock många som har problem kring grenerna. Stora problem. Det är ju inget fullt slag och ingen vanlig putt. Så blir de osäkra och försöker hjälpa bollen upp i luften eller blir för branta ned på bollen. Och så får de ett nytt försök antingen från nästan samma plats eller från ett ännu sämre läge på andra sidan greenen.


Ping ChipR är lösningen på det problemet. Med längd som en putter (35") och loft som en järnnia kan spelaren bara göra en vanlig puttrörelse och så hoppar bollen upp en liten bit och rullar snällt in på green – och kanske till och med fram till hålet. ChipR är för övrigt en modern variant på Karsten Solheims Chipo från 70-talet för de som var med på den tiden.


Just att spelaren kan "putta" med ChipR gör att det blir enklare att hitta både riktning och längdkontroll. Den kompakta formen och breda, välvda sulan gör det enkelt att slå den från olika lägen, både i ruffen och i greenkanten. Sedan har Ping försett den med precisionsfrästa MicroMax-grooves, men här måste jag erkänna att jag är osäker på hur mycket det ökar prestandan …


Du kan köpa Ping ChipR i samma shoppar där du handlar andra Ping-grejer. Den kostar 1995 med stålskaft och 2095 med grafitskaft.

0 kommentarer

Comentários


bottom of page