top of page

Sex nya 2024-putters från Ping

Till det redan stora sortimentet av premiumputters från Ping kommer nu sex nya modeller, alla konstruerade för optimal känsla och förlåtande egenskaper med inspirerande design.Med de nya modellerna har Ping nu 16 olika modeller i serien, allt från bladputters med stort motstånd mot vridning till ultraförlåtande mallet-modeller med multimaterialkonstruktion.

 

De nya modellerna är Anser 2, Anser D, B60, Tyne H, Fetch och Ketsch G, och alla kan beställas redan nu i shopar och online. Olika modeller passar bra till olika typer av puttrörelse, och i linje med Pings kontinuerliga engagemang för custom fitting kan de också anpassas med rätt längd, lie, loft och grepp.


Pings Putter-serie kombinerar moderna designframsteg med samma beprövade teknologier som hjälpte PING att sätta standarden för putterdesign för 65 år sedan. Det är ett mycket mångsidigt utbud, men det gemensamma för samtliga putters är att de erbjuder precision och prestanda på alla längder av puttar. Alla kan enkelt hitta en modell som passar deras puttstil och har den look och känsla de vill ha. – John K. Solheim, styrelseordförande och VD för Ping

En modell för varje golfare.

Golfare kan välja mellan bladmodeller med hög MOI, mid-mallets och mallets som skiljer sig åt genom olika teknologier i träffytan, siktmärken och finish. Traditionella blad inkluderar Anser 2, en modell som ursprungligen designades av PINGs grundare Karsten Solheim och vann flera mästerskapstitlar, samt den tourbeprövade Anser D. B60, ytterligare en av Karstens mästerskapsvinnande designer som introducerades 1979, återvänder till Pings sortiment med en precisionsfräst träffyta. Tyne H, som kombinerar den ursprungliga Tyne med en Anser-hosel, och den populära Fetch (med sin "gimme"-bollupphämtningsfunktion) passar in i kategorin mallet tillsammans med Ketsch G, en lättanvänd, multimaterialsmodell utformad för maximal förlåtelse. Alla tre stroke-typerna (Straight, Slight och Strong arc) representeras i de 16 olika modellerna i Pings putterserie.

 

Anpassade för känsla

Från fasta, frästa träffytor till mjuka inserts. Teknologierna i träffytorna är utformade baserat på feedback från våra tourspelare för att matcha olika preferenser. På så sätt kan golfare få bästa möjliga känsla och leverera kontroll och konsekventa resultat på både långa och korta puttar. Hos de sex nya tillskotten till utbudet har fyra modeller (Anser 2, Anser D, B60, Tyne H) den fasta känslan som en fräst träffyta ger och två (Fetch, Ketsch G) ger den mjuka känslan från dess PEBAX-insert.

 

Siktet inställt på framgång

De nya modellerna erbjuder olika lösningar vad gäller siktmärken, detta för att passa olika golfares smak och tycke. Användningen av en rå ”blast-finish” som motverkar ljusreflexer i fyra modeller och svart PVD i de andra två ger förbättrad kontrast för att hjälpa till med siktet och skapar även en premium look. För golfare som föredrar den mörkare looken med vita siktlinjer, kommer Ketsch G och Tyne H att passa deras ögon bäst. Anser 2, Anser D, B60 och Fetch har den slående råa ”blast-finishen” med kontrasterande svarta siktlinjer.Anser 2: Precis som den tidlösa Anser, ger häl-tå-vikten stabilitet och förlåtande egenskaper till Anser 2, men i en något längre och smalare profil. Dess frästa träffyta säkerställer en fastare respons och jämnt rull på bollen. Skarpare ballaster och en ren geometri gör denna putter lätt att sikta in sig med. Kommer i en rå finish som motverkar risken att bli bländad.

Anser D: Tourspelare konsulterades vid skapandet av denna modell med en djupare ("D") profil som en hybrid mellan Anser-bladet och en mallet-design, den extra massan används för att stabilisera och ge goda förlåtande egenskaper. Den frästa träffytan säkerställer en fastare respons och jämnt rull på bollen. En ny bländningsdämpande rå finish bidrar till de iögonfallande visuella upplevelserna.

B60: B60, en favorit hos PING-fantaster under lång tid, är tillbaka med en fräst träffyta som säkerställer ett fastare känsla och konsekvent rull på bollen. Golfare är bekanta med den tunna övre kanten med avrundade ballast, konturerad formgivning och centrerad siktlinje i denna balanserade modell med hög MOI. En ny bländningsdämpande rå finish bidrar till de iögonfallande visuella upplevelserna.

Tyne H: Designen med dubbla "vingar" och en Anser-hosel hjälper att ha ett rakt blad vid bollträff. Den frästa träffytan säkerställer en fastare känsla och ger konsekvent rull på bollen. Perimeter-viktning och en optimerad tyngdpunkt ger hög balans, stabilitet och precision. Lätt att sikta med tack vare det tydliga, vita siktsträcket.

Fetch: Träffytan med PEBAX-insert levererar en mjuk känsla på korta puttar och stabil träff på längre puttar. Den utskurna håligheten på sulan är inte bara smidig för att ta upp bollen med, utan skapar även ett högre MOI-värde och gör puttern mer förlåtande tack vare möjligheten att omfördela vikten. Den mer kompakta profilen tillsammans med siktlinjerna, gör att denna putter är lätt att sikta in sig med.

 

Ketsch G: Kombinationen av ett putterhuvud i aluminium, bottenplatta i rostfritt stål och en optimerad tyngdpunkt skapar extrem stabilitet och förlåtande egenskaper. Träffytan har en PEBAX-insert som ger en mjuk känsla på kortare puttar och en stabil känsla på längre puttar. Möjligheten att plocka upp bollen med hjälp av det utskurna hålet på sulan är mer än bara bekvämt, det hjälper även till att omfördela vikt och höja MOI-värdet för puttern. En trio av kontrasterande siktlinjer hjälper till att rama in bollen.

 

Alla modeller kostar 3495 kronor. Läs mer om dem på Pings hemsida.

0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page