top of page

TaylorMade kompletterar Qi10-familjen med fairwayklubbor, hybrider och järnklubbor

Till den makalöst förlåtande drivern Qi10 Max och dess två syskon finns naturligtvis en kompletterande uppsättning fairwayklubbor, hybrider och järnklubbor i TaylorMades nya Qi10-serie.TaylorMade Golf fortsätter sin tekniska innovation med lanseringen av fairwayklubbor och hybrider i helt nya Qi10-familjen. Här finns massor av banbrytande teknik, som fairwayklubbornas Infinity Carbon Crown och hybridernas exakta viktning och form.


Alla fairwayklubbor och hybrider i Qi10-familjen har en träffyta med unikt optimerad konstruktion fokuserad på maximal bollhastighet över hela träffytan för varje individuellt loft. TaylorMades ingenjörer har använt iterativ datorsimulering för att bestämma individuella former och tjocklekar i syfte att maximera det fjädrande området kring den punkt där spelare har störst sannolikhet att träffa bollen med varje enskild modell av fairwayklubborna.

 

Fairwayklubborna Qi10, Qi10 Max och Qi10 Tour har alla den helt nya Infinity Carbon Crown-toppen som ger en avskalad och elegant look intill bollen samtidigt som den optimerar prestandan. Ingenjörerna har använt den här nya konstruktionen för att forma om klubban och flytta mer vikt längre ned i klubbhuvudet i syfte att bibehålla det stora motståndet mot vridning med en något större och mer förtroendeingivande träffyta samt högre bollhastighet.

 

Qi10 Fairway: Den perfekta kombinationen av längd och förlåtande egenskaper

Qi10 är den mest använda fairwayklubban både på touren och bland amatörer, och har en perfekt kombination av längd och förlåtande egenskaper medan den exakt placerade tyngdpunkten ger hög utgångsvinkel med mindre spinn.

 

En sak som golfspelare kanske inte känner till är att stålmodellen av TaylorMades fairwayklubbor år efter år är en av de populäraste på touren. Med Qi10s förbättrade prestanda, tack vare Infinity Carbon Crown och omfördelad massa internt, tror vi att den trenden kommer att fortsätta. Det här är en mycket avskalad design som ger det härliga ljud och den kraftfulla längd som TaylorMades fairwayklubbor är kända för. -- Tomo Bystedt, Senior Director Product Creation 

Qi10 Fairway har beprövad TaylorMade-teknik, som Thru-Slot Speed Pocket™ och laseretsad topplinje. De här egenskaperna ger högre bollhastighet vid kontakt lågt på träffytan samt bidrar till konsekvent och bättre sikte. V Steel™-sulan på Qi10 Fairway är en suldesign som ger bättre kontakt med marken och större mångsidighet.

 

Interna viktkapslar har positionerats för balanserad prestanda med vikt fördelad lågt och långt fram samt lågt och långt bak för en het bollbana med mycket förlåtande egenskaper.

 

Qi10 Max Fairway: Extremt förlåtande och lättspelad

Qi10 Max Fairway tar TaylorMades beprövade formel för den här typen av golfspelare och vidareutvecklar den i en extremt förlåtande och lättspelad fairwayklubba. Den utökade formen från träffytan och bak ger större motstånd mot vridning, vilket är avsett att förbättra stabiliteten i träffen. En lägre profil och extremt stort motstånd mot vridning ger högre utgångsvinkel och förlåtande egenskaper över hela träffytan, vilket gör detta till TaylorMades mest förlåtande fairwayklubba någonsin.I ett avsteg från traditionerna har Qi10 Max Fairway en konstruktion med ultrastort motstånd mot vridning där en lågt placerad tyngdpunkt kombineras med ett förtroendeingivande huvud på 200cc. Interna viktkapslar är utformade för maximalt förlåtande egenskaper med tyngdpunkten placerad extremt låg och långt bak, vilket gör detta till den mest lättspelade TaylorMade-fairwayklubban i serien. 

 

Qi10 Tour Fairway: Tre fairwayklubbor i en

Qi10 Tour är en fairwayklubba med huvud i titan, vilket frigör ytterligare massa för exakt placering av tyngdpunkten i en kompakt form med tourmeriter. Den har ett viktsystem med lägre profil och en skjutbar vikt på 50 gram samt en 2° loft sleeve som ger mångsidiga bollflyktsalternativ. Spelaren kan flytta bak vikten för högre utgångsvinkel och större stabilitet, centrera den för allroundprestanda eller flytta den längre fram för en lågspinnande bollflykt med maximal längd.Nyheter i Qi10 Tour Fairway är en integrerad TSS-vikt och den innovativa Infinity Carbon Crown-toppen. Med TSS-vikten kan svingvikten anpassas med hög precision medan kolfibertoppen ger en elegant och avskalad look intill bollen samt underlättar siktet.Qi10 Tour är försedd med ett antal beprövade TaylorMade-innovationer, som multimaterialkonstruktion i titan och kolfiber, laseretsad topplinje och Twist Face®. Dessa egenskaper kombineras sömlöst för en allmänt förbättrad prestanda i olika lägen på banan.


Qi10 Rescue-familjen

Rescue™-modellerna Qi10 och Qi10 Max i Qi10-familjen har den helt nya Carbon Crown-toppen som frigör massa för optimal viktfördelning och förlåtande egenskaper. De olika modellerna har individuellt designad form med extrastora Qi10 Max, klassiska Qi10 och kompakta Qi10 Tour.

 

Qi10 Rescue har internviktning framtill och baktill med lågt placerad tyngdpunkt, vilket ger en mångsidig och lättspelad Rescue med extrem längd och hög utgångsvinkel. Den medelhöga träffytan gör hybriden lättspelad i tajta lägen och förtroendeingivande från tee. Både Qi10- och Qi10 Max-hybriderna har beprövad V Steel™-sula som ger bättre kontakt med marken och större mångsidighet.

 

Med en bakåtlutande perimeterviktning och ultralågt placerad tyngdpunkt är Qi10 Max en mångsidig Rescue utvecklad för hög utgångsvinkel och maximalt förlåtande egenskaper. Den lägre träffytan ger hög utgångsvinkel i alla lägen.

 

Qi10 Tour Rescue har en högre, smidd C300-träffyta med högre tå, vilket ger en look och prestanda för spelare som vill ha den ultimata kombinationen av längd och kontroll med en järnklubbas kontakt med marken och utmärkt mångsidighet. Intern tå/häl-viktning ger mer förlåtande egenskaper och en mer kompakt look.

 

Hela Qi10 Rescue-familjen har Thru-Slot Speed Pocket för optimering av bollhastigheten vid kontakt lågt på träffytan och en Twist Face-träffyta med korrigerande vinklar som motverkar spelares vanligaste missar och ger rakare slag.


2024 års Qi-järnklubbor – spelförbättrande klubbor med en optimal kombination av längd och precision

Qi-järnklubborna bygger på individuellt optimerade huvuden, organiskt designade träffytor och FLTD CG, vilka samverkar för att hjälpa spelare att minimera missar åt höger. Det är ingen hemlighet att många spelare som väljer spelförbättrande klubbor har problem med en slice. Så varför har de ledande spelförbättrande järnklubborna inbyggd fade-tendens i de långa järnklubborna? Oroa dig inte, våra ingenjörer kliade sig också i huvudet.

 

Därför har TaylorMade utvecklat de helt nya Qi-järnklubborna med betydligt mindre högertendens, vilket ger rakare slag med bättre precision. I diagrammet nedan kan du se hur Qi-järnklubborna står sig mot andra ledande spelförbättrande set.

 

Qi-järnklubborna representerar en fusion av prestanda och design, med en kombination av längd och precision med en solid känsla som är oväntad i spelförbättrande järnklubbor. Vi har använt flera olika tekniker för att göra detta möjligt och vårt mål är att ge spelare längd och precision med bättre prestanda än konkurrenterna. -          Matt Bovee, Director of Product Creation, Irons 

Heltäckande teknik | Integrated System Design

Qi-järnklubborna innebär premiär för TaylorMades nya Integrated System Design – en tekniksvit för individuell optimering av varje enskilt huvud. Fördelen med vårt system är möjligheten att utöka samverkan mellan nyckeltekniker i utvecklingsprocessen.

 

Detta är av största vikt eftersom träffytans konstruktion, Speed Pocket-egenskaperna och massafördelningen är sammanflätade och tillsammans påverkar bollhastigheter, utgångsvinklar och spinntal.

Cap Back Design och Speed Pocket-tekniken bygger på träffytornas organiska geometrier, och denna heltäckande metodik trimmar in prestandan för varje enskilt huvud för att säkerställa optimala längdintervall, enastående bollhastigheter och konsekventa utgångsvinklar genom hela setet.

 

Järnfyra och järnfem har en lägre ribbkonstruktion på baksidan, vilket ger lägre tyngdpunkt och därmed högre utgångsvinkel och hög bollflykt. I andra änden har de kortare järnen en ribbkonstruktion på baksidan med extra mycket tå/häl-viktning som ger större motstånd mot vridning och mer förlåtande egenskaper med möjligheten till kontrollerad bollflykt med scoring-klubborna. FLTD CG spelar också en viktig roll i optimeringen av prestandan genom hela setet.

 

Lite förenklat är fördelen med FLTD CG att det är enklare att få upp bollen med långa järnklubbor och de korta järnen ger större kontroll. Eftersom det i allmänhet är svårare att få upp bollen med de långa järnklubborna har vi strategiskt positionerat tyngdpunkten lägre för att enklare få bättre utgångsvinkel. Tyngdpunkten placeras progressivt högre upp i de korta järnen, vilket ger större kontroll med bättre utgångsvinkel, spinn, bollbana och precision. Denna intuitiva konstruktionsmetodik är en nyhet i våra spelförbättrande klubbor.

 

Andra generationen av Cap Back Design™ har nu Toe Wrap Construction, vilket kombinerar fördelarna med ett ihåligt huvud och de i en traditionell hålrumskonstruktion, där baksidan i stål ersatts med ett mer effektivt kompositmaterial. Resultatet är synergier i konstruktionen med optimal massafördelning, avskalade linjer och tillfredsställande ljud och känsla som påminner om en Player's Distance-järnklubba, till exempel P·770 eller P·790.

 

Enastående ljud och känsla

För bättre ljud och känsla har 2024 års Qi-järnklubbor omdesignade HYBRAR Echo-dämpare i järnfyra till järnnio. Dessa dämpare är individuellt utformade för varje enskild järnklubba och har strategiskt placerade ribbstrukturer bakom träffytan. Järnklubbornas träffyta samverkar med dämparen, vilket effektivt reducerar oönskade vibrationer. Echo Damper-konstruktionen samverkar också med Cap Back Design och ett 360 grader utskuret hålrum med en topplinje med Thick-Thin-geometri för maximal COR och förlåtande egenskaper utan att kompromissa med det kraftfulla ljudet och den härliga känslan.

 

Det här järnklubborna är urtypen för TaylorMades fortsatta evolution av spelförbättrande konstruktioner. Vi bibehåller fokus på lättspelade klubbor med förlåtande egenskaper och förpackar dem i en avskalad look som alla golfspelare skulle vara stolta över att lägga i bagen. Kort sagt så levererar vi både längd och förlåtande egenskaper i ett paket med mer konsekventa resultat och större precision, med större sweetspot och en känsla som påminner om smidda järnklubbor. -          Matt Bovee, Director of Product Creation, Irons

 

Qi HL-järnklubbor | High & Light

Qi HL-järnklubborna är utvecklade för spelare som vill ha högre utgångsvinkel och högre klubbhastighet. Loftkonfigurationen är ungefär 2° högre jämfört med Qi-standardmodellen, vilket bidrar till att ge Qi HL högre utgångsvinkel. En annan definierande egenskap är viktreduktionen, där motsvarande Qi HL är upp till 26 gram lättare än en vanlig Qi-järnklubba för att öka klubbhastigheten och generellt förbättra prestandan för den här specifika typen av spelare.


Du hittar all info om specifikationer, priser, etc. på TaylorMades hemsida.

0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page