top of page

TaylorMade Stealth 2 Fairway och Rescue

TaylorMades fairwayklubbor och hybrider i Stealth 2-familjen är mångsidiga verktyg med revolutionerande teknik för spelare på alla nivåer.


TaylorMades engagemang för innovation slutar inte med drivers. Även fairwayklubbor och hybrider, det man kallar Rescue, i nya Stealth 2-serien har försetts med revolutionerande teknik, bland annat i form av en mycket intressant flyttbar vikt och en del andra mycket mångsidiga egenskaper.


Stealth 2 Plus Fairway

Flaggskeppsmodellen i serien är fairwayklubban Stealth 2 Plus som har en 50 gram tung skjutbar vikt i sulan. Med den här vikten kan klubban ges tre helt olika egenskaper, vilket alltså gör den till tre olika fairwayklubbor i en. Centruminställningen är mest mångsidig för optimal spelbarhet såväl på fairway som från tee. Den här standardinställningen kommer att passa många golfspelare och har medelhög utgångsvinkel och medelhögt spinntal med konsekvent kraftfull längd.


Spelaren kan flytta vikten för att anpassa klubban till sin sving och önskade resultat. Om vikten sätts längst fram minskas spinntalet och bollbanan blir penetrerande för maximal längd från tee. Den här inställningen är också utmärkt för spelare med för mycket spinn som vill ha bättre rull och längd.


”Vi tror att den främre positionen kommer att vara populär på touren, särskilt för spelare som Collin Morikawa som tidigare använt vår Rocket-fairwayklubba med 13,5° loft för mer längd och lägre spinn/lägre utgångsvinkel. Mångsidigheten i Stealth 2 Plus ger utrymme för den här ”rocket”-inställningen, men framförallt är det just mångsidigheten som är poängen. Genom att flytta vikten kan klubban ges tydligt särskiljande prestandaegenskaper när det gäller utgångsvinkel, spinn och längd, vilket gör att spelaren kan anpassa bollflykten så att den passar deras spel, de banor de spelar och de förhållanden som gäller.”
-Tomo Bystedt, Senior Director of Product Creation

Med vikten längst bak får klubban maximalt förlåtande egenskaper. Det ger mer spinn och större motstånd mot vridning för rakare slag vid orena träffar. Den här inställningen passar också bra för brantare attackvinkel med mer spinn, vilket ger ett högpresterande alternativ för spelare med den fart och kraft som krävs för att attackera par 5-hål på andraslaget – där de enkelt kan få bollen att stanna på green.


Kombinationen av skjutbar vikt med en FCT Loft Sleeve ger Stealth 2 Plus ett mycket brett spektrum av inställningar med +/- 2° loft och cirka +/- 550 RPM spinn. Med de här två funktionerna kan klubban anpassas exakt till olika spelares behov och spelstil.


Stealth 2 Fairway

Fairwayklubban Stealth 2 bygger på framgångarna för den första Stealth-fairwayklubban, vilket var en av de mest spelade fairwayklubborna på PGA-touren 2022. Kolfibertoppen 3D Carbon Crown med något lägre profil sänker tyngdpunkten och flyttar massa från området högt upp i tån, vilket gör att mer vikt kan placeras längre bak där den bidrar till optimalt förlåtande egenskaper och maximal spelbarhet.


V Steel-sulan spelar fortfarande en viktig roll för Stealth 2-fairwayklubban. Den här hyllade TaylorMade-tekniken har två syften:

  1. Den sänker massan och placerar tyngdpunkten längre bak.

  2. Den ger bättre kontakt med marken och större mångsidighet i olika lägen.


Stealth 2 HD Fairway

Ett annat unikt tillskott i TaylorMades familj med fairwayklubbor är helt nya Stealth 2 HD som är utvecklad för att vara maximalt förlåtande och mycket lättspelad för spelare på alla nivåer. Det är ett radikalt avsteg från TaylorMades traditionella konstruktioner med ultrahögt motstånd mot vridning i ett extrastort 200cc-huvud.


En större lågprofilsula gör att klubban ligger bättre intill bollen och gör det enklare att få hög utgångsvinkel medan den interna viktningen bidrar till bollflykt med draw-tendens. Stealth HD har störst motstånd mot vridning av alla TaylorMades fairwayklubbor och tänjer på gränserna för de förlåtande egenskaperna från fairway. För spelare som traditionellt haft svårt att slå bra slag med sina fairwayklubbor kommer den här banbrytande konstruktionen att vara ett spännande och lättspelat alternativ.


Alla fairwayklubbor och hybrider i Stealth 2-serien är försedda med ny Advanced Inverted Cone Technology, en intelligent konstruktion som optimerar träffytans tjockleksprofil för varje enskild klubba, vilket säkerställer maximala prestanda oavsett träffytans storlek, form eller material. Träffytan är utvecklad för maximal bollhastighet och större slitstyrka, och är tunnast i centrum och i utkanterna med en tjockare mantel runt sweetspot.


”Advanced ICT bygger på ett beprövat TaylorMade-koncept som nu tas till en ny nivå. Vi har nu träffytor med optimerad variabel tjocklek för varje enskild klubba, vilket betyder att träffytan på fairwayklubbor och Rescue i Stealth 2-serien är specifikt utformad för just den klubban. Det här är ett gott betyg till vårt teams obrutna engagemang för att förbättra alla detaljer i våra produkter år efter år.”
-Matt Johnson, Principal Engineer, Advanced Design

SPECIFIKATIONER, TILLGÄNGLIGHET OCH PRIS

Stealth 2 Plus-, Stealth 2- och Stealth 2 HD-fairwayklubbor kan förbeställas från och med 10 januari och kommer till butikerna den 17 februari 2023. Stealth 2 Plus har cirkapris 5 299 kronor och erbjuds i alternativen 3/15° och 5/18°. Den har som standard ett Mitsubishi Kai’li Red FW-skaft (75X, 75S, 65R) och det finns ett flertal custom fitting-alternativ. Standardgreppet på Stealth 2 Plus-fairwayklubbor är Golf Pride Z-Grip (52 gram).

Cirkapris för Stealth 2 och Stealth 2 HD är 4 199 kronor. Stealth 2 erbjuds i alternativen 3/15°, 3HL/16,5°, 5/18°, 7/21° och 9/24°. Standardskaftet är Fujikura Ventus TR Red FW (6-S, 5-R, 5-A) och ett flertal custom fitting-alternativ är tillgängliga. Stealth 2 HD erbjuds med loftalternativen 16°, 19° och 22°. Fujikura Speeder NX Red är standardskaftet och ett flertal custom fitting-alternativ är tillgängliga. Standardgreppet för båda modellerna är Golf Pride Z-Grip (52 gram).

Stealth 2 HD för damer finns med loften 16°, 19° och 22°, och har Adila Ascent Ladies 45-skaft och Lamkin Ladies Sonar-grepp som standard.


STEALTH 2 PLUS RESCUE, STEALTH 2 RESCUE OCH STEALTH 2 HD RESCUEFör första gången lanserar TaylorMade nu en trio av hybrider i samma serie: Stealth 2 Plus, Stealth 2 och Stealth 2 HD är utformade för olika golfspelare och prestandasyften.


Stealth 2 Plus Rescue har en kompakt och tourinspirerad form för spelare som vil forma slag. Den erbjuder kontroll som en lång järnklubba kombinerat med en hybrids förlåtande egenskaper.


Jämfört med den första Stealth Rescue är tyngdpunkten lägre i Stealth 2-huvudet, vilket centrerar tyngdpunkten mer för optimering av utgångsvinkel och spinntal. En vikt långt bak i klubbhuvudet ökar motståndet mot vridning för mer förlåtande egenskaper.


Stealth 2 HD är ny i familjen och har ett större format, men med lägre profil och intern draw-viktning för hög utgångsvinkel och lättspelad prestanda. Högre loft än på traditionella Rescue-klubbor bidrar till bättre utgångsvinkel och hjälper spelare med lägre svinghastighet att få upp bollen i luften.


Med mångsidig konstruktion och banbrytande teknik kan fairwayklubbor och hybrider i Stealth 2-serien vara en vändpunkt för utvecklingen av fairwayklubbor och hybrider under kommande år. Golfspelare på alla nivåer kommer att kunna hitta en klubba som passar deras behov och hjälper dem att spela bättre golf.


SPECIFIKATIONER, TILLGÄNGLIGHET OCH PRIS

Rescue-klubborna Stealth 2 Plus, Stealth 2 och Stealth 2 HD kan förbeställas från 10 januari och kommer till butikerna den 17 februari 2023. Stealth 2 Plus har cirkapris 3 499 kronor och erbjuds i modellerna 2/17°, 3/19,5° och 4/22°. Den har som standard ett Mitsubishi Kai’li Red HY-skaft (95X, 85S, 75R) och det finns ett flertal custom fitting-alternativ. Standardgreppet är Golf Pride Z-Grip (52 gram).


Stealth 2 Rescue har cirkapris 3 099 kronor och erbjuds i modellerna 3/19°, 4/22°, 5/25°, 6/28° och 7/31°. Den har som standard ett Fujikura Ventus Red TR HB-skaft (7-S, 6-R, 5-A) med ett flertal custom fitting-alternativ tillgängliga samt Lamkins Crossline 360-grepp (47 gram).


Stealth 2 HD Rescue har cirkapris 3 299 kronor och erbjuds i modellerna 3/20°, 4/23°, 5/27° och 6/31°. Den har som standard ett Fujikura Speeder NX Red-skaft (60-S, 50-R, 50-A) med ett flertal custom fitting-alternativ tillgängliga. Standardgreppet på Stealth 2 HD Rescue är Lamkin Crossline 360 (47 gram).


Stealth 2 HD Rescue för damer har Aldila Ascent Ladies-skaft och Lamkin Ladies Sonar-grepp (38 gram) som standard. Loftalternativen är 4/23°, 5/27° och 6/31°.


0 kommentarer

Comments


bottom of page