top of page

[Test] Ecco Biom C4 – Hybridprestanda de luxe


Nya Biom C4 är en högteknologisk golfsko från Ecco, med en uppsjö finesser som tillsammans ger en hybridgolfsko utöver det vanliga. Den sedvanliga komforten ackompanjeras här också av en utmärkt stabilitet.


När jag först packade upp nya Ecco Biom C4 fick jag lite flashback till när Ecco först lanserade sin Cool-golfsko 2017. Sulan har mer hål än en schweizerost, vilket ger rejäl ventilering i 360 grader samtidigt som ett GoreTex-membran håller fötterna torra i alla väder.


Estetiken är så klart en fråga om tycke och smak, men jag gillar verkligen Biom C4. Sportig stil med vitt skinn och accentfärger ger ett piggt intryck som dock kanske inte lär tilltala de mest inbitna traditionalisterna.


När det gäller tekniken råder dock ingen tvekan. Här har Ecco verkligen levererat! Den nämnda ventilerande sulan, det Ecco kallar Gore-Tex Surround, är en sinnrik konstruktion med luftkanaler som gör att foten hålls sval och skön – något jag verkligen uppskattade under en sväng till Florida.


De stora hålen i sulan kanske gör att man oroar sig för att trampa i vattenpölar, men här träder Gore-Tex högteknologiska membran in och ser till att varm och fuktig luft kan passera ut, men att inget vatten kommer in i skon. Jag har sett en demonstration av membranet och det är en häpnadsväckande teknik!


Lästen på Biom C4 är konstruerad med Eccos Natural Motion-teknik, där man skannat tusentals fötter och skapat en form som gör att foten får en naturlig position. Till skillnad från den första Cool Pro får man heller inte en känsla av att man står ”högt” utan tvärtom har en riktigt skön markkontakt och utmärkt stabilitet både när man går och när man svingar.

Eccos MTN GRIP är en spiklös yttersula som ger utmärkt fotfäste i klass med de bästa mjukspikarna och endast med gamla stålspikar lär man stå mer stadigt än så här. Sulan har tre olika sektioner för stabilitet och fotfäste, markpenetrering och rotationsstöd i svingen. Den är också relativt snäll mot greenerna (om man lyfter på fötterna, något en del tycks ha svårt för). Enda klagomålet här är att det ofta fastnar lite större stenar från grusgångarna och det märks inte alltid förrän man repar det fina stengolvet i klubbens reception.


Liksom tidigare Ecco-golfskor är Biom C4 tillverkad med företagets egenutvecklade Fluidform Technology, där skon konstrueras i ett stycke utan sömmar eller limning. Det här bådar gott för hållbarheten och i den kategorin är endast det mjuka premiumskinnet en fråga. Mina tidigare Ecco-skor med vitt skinn har haft en tendens att se lite slitna ut efter ett tag, även om jag putsar dem frenetiskt. Kanske kan det också bero på de hundratals rundor jag utsätter dem för.


En bra poäng med nya Biom C4 är den sköna bootie-konstruktionen. Det är en stretchig mesh-socka som bl.a. ersätter plösen och som ger riktigt skön komfort. I skon ligger också den sedvanliga OrthoLite-innersulan som ger bra dämpning (och som kan tas ur för den som vill ha mer vidd).


Mitt omdöme om Biom C4 är så gott det kan bli. Jag använder det par jag fått testa så mycket att jag helt sonika stegade in i shopen och köpte ett par till. Även det bästa är ju gott nog!
0 kommentarer

コメント


bottom of page