top of page

[Test] Ping G425 – makalöst förlåtande drivers

Uppdaterat: 4 okt. 2022


Pings nya G425-drivers, som vanligt tre modeller, är inte självspelande. Men det är förbaskat bra klubbor!


Ping har, sin vana trogen, utvecklat en serie golfklubbor – järnklubbor, hybrider, fairwayklubbor och drivers – som inte bara ser bra ut, de levererar också prestanda som verkligen är värdigt Pings långa historia med fantastiska produkter.


När Ping skickade en stor låda med klubbor var det som alltid en fröjd att packa upp dem. Snygga som få och det var sorgligt att det samtidigt blev vinter och inte gick att komma ut och spela. Men nu när snön har försvunnit och lite solglimtar och begynnande vårvärme givit chans att spela några rundor är det dags att rapportera. Först ut är "the big dogs".


G425 drivers – toppklass för alla typer av spelare Pings driverserie med "förnamnet" G har varit många spelares bästa vän i ganska många år nu. Det har alltid varit förlåtande klubbor, men när G400 lanserades var det något alldeles utöver det vanliga. Även spelare som annars rynkat på näsan åt Ping fick upp ögonen för de superförlåtande klubborna. När G410 kom med en flyttbar vikt var det första gången för Ping – och den togs emot mycket väl av golfkonsumenterna.


Det finns tre drivers i nya G425-serien. G425 MAX, som är den absolut mest förlåtande drivern, G425 LST, en mer lågspinnande driver, och den slicebekämpande G425 SFT. Det kan vara en god idé att låta Pings utprovare hjälpa dig hitta rätt modell även om du tror att du vet vilken som är rätt för dig. Alla tre är väldigt fint designade och passar verkligen ögat.Lågspinnande kvalitet För egen del var jag mest intresserad av Ping G425 LST (9° / 10,5°). Jag spelar normalt Mavrik Subzero trots att min svinghastighet inte är mer än cirka 100 mph. Jag får bättre bollflykt med lite mindre spinn och därför var det LST-modellen jag först peggade upp och började slå bollar med. Det lite mer päronformade 425cc-huvudet är snyggt och har dessutom försetts med en 17-gramsvikt för justering av bollbanan.


Siffrorna visar också tydligt att det är en lågspinnande driver. Den spinner ännu mindre än föregångaren G410 LST och betydligt mindre än sitt "syskon" Ping G425 Max. Den är, som sig bör med en Ping-driver, också väldigt förlåtande och ljudet är förvisso inte så dovt som jag skulle vilja, men det är ändå helt OK.


Maximalt förlåtande När jag sedan tog upp nästa driver, Ping G425 MAX (9° / 10,5° / 12°), hade jag stora förväntningar på de förlåtande egenskaperna. Och det är inget snack om att det här är så nära en självspelande klubba man kan komma. Ping säger själva att det här är en driver med enormt stort motstånd mot vridning. Det betyder att orena träffar kommer att bibehålla mycket bollhastighet och att du kommer att slå mycket rakare.


Faktum är att det här ju är något man hört många gånger förut. Men det är inget snack om att Ping levererar på sina löften. Det är nästan läskigt hur rakt man slår även med de sämre träffarna, och det enda man kanske kan anmärka på är den lite höga tonen i träffen. Å andra sidan har jag en kamrat som sa att det var det han tyckte bäst om med nya G425 Max.


Anledningen till det lite högre ljudet är bland annat att Ping valt att inte använda kolfiber som andra tillverkare utan i stället använda titan. Det är fortfarande tunt och lätt, men dämpar inte ljudet lika mycket som kolfilber.Glöm din slice För den som har problem med slice, eller lite för mycket fade, är det inte helt säkert att G425 Max räcker, även med den 26 gram tunga flyttbara vikten i hälposition. Glädjande nog har Ping tänkt på de många spelarna i den här kategorin och G425 SFT (10.5°) är en driver som verkligen rätar ut slagen. Och den gör det utan ett visuellt intryck som gör att folk ser dig som värsta sortens hackare.


Nya G425 SFT är en mirakelklubba när det gäller slicebekämpning. Den fasta hälvikten på 23 gram rätar ut slag mer än någon annan sån här klubba i Pings historia. Mer än 10 meter mer korrektion än föregångaren G410 SFT och över 25 meter mer än G425 Max. Du som behöver den här klubban vet vem du är.


Skaft och grepp Som vanligt är Ping på tårna när det gäller custom fitting och de tre olika huvudena med olika loft (och viktpositioner) kompletteras med ett utmärkt sortiment av skaft utan extra kostnad. Utöver Pings egna utmärkta Tour- och Alta CB-skaft var det en ren fröjd att slå med både Aldila Rogue White- och Mitsubishi Tensei Orange 65-skaften.


Du får också grepp som är försedda med Arccos Caddie-sensorer så att du kan analysera ditt spel (och se hur långt och rakt du slår med dina nya Ping-klubbor). Det ingår 90 dagars abonnemang på Arccos Caddie när du köper Ping-klubbor och det är väl värt att prova för dig som gillar statistik och kul prylar.


Du som blir sugen på en ny Ping-driver kan läsa allt om dem på Pings hemsida. Sen är det bara att boka tid för en custom fitting.

0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page