top of page

G/Fore Gallivan2R – elegant komfort i toppklass!

Uppdaterat: 26 feb.

Genom att kombinera det bästa från den populära Gallivanter-modellen med den härliga MG4+ har G/Fore skapat nya toppmodellen Gallivan2R. Det enda som överträffar den härliga komforten är den fantastiskt eleganta looken.


Efter att en längre tid haft G/Fores golfskor som favoriter, bland andra lågprofilmodellen G.112, MG4+ och MG4X2 Hybrid-skon har jag vant mig vid att traska runt på golfbanorna i skor som är både sköna och snygga. Gallivanter-modellen som är den kanske mest traditionella har dock fått stå tillbaka lite för de mer komfortabla och mjuka skorna.


Så fort jag tog av locket till skokartongen och såg de nya G/Fore Gallivan2r (ska uttalas ”gallivan-tour”) var jag säker på att det här är skor som jag ska ha på mig ofta. Det är alltid en ren fröjd att ha ett par riktigt snygga skor på sig – och efter att ha traskat runt på golfbanan med dem är det inget snack om att de här skorna inte bara är eleganta, de levererar på alla plan.

 

Den rena och eleganta looken uppifrån kompletteras med ett par poppiga och fräcka sulor med rosa neonfärg och tretton ”pods” i gult, grått, rött och orange som ger ett riktigt bra fotfäste. Stilen påminner lite om hur en klassisk hockeyfrilla beskrivs, ”business in the front, party in the back”. Gallivan2r finns även i flera andra färgkombinationer.

 



För den som aldrig provat ett par G/Fore tidigare är en av poängerna med de här skorna den smarta innersulan med sköna ”kuddar” som ger fotsulorna en skön massage när man går. Innersulan är lös och kan tas ur om man vill tvätta den eller lägga i en ortopedisk sula. Sulan sägs också motverka lukt, vilket också gäller innerfodringen

 

Redan när jag tog på mig skorna kände jag hur lätta och fina de var, men först efter att ha gått lite med dem kände jag också hur bra passformen är. Foten sitter som gjuten och G/Fore kallar detta för ”3D molded heel cup”, och det är inget snack om att hälen sitter bra utan att klämma åt för mycket. Hälens övre del är böjd utåt och skaver inte alls mot hälsenan.

 

Det är också skönt att ha pigga fötter även mot slutet av rundan. Det här har G/Fore åstadkommit dels genom den låga vikten och dels med en smart dämpande mellansula med energiåterföring, vilket man kallar Auxetic Lattice Midsole.


Trots att det var en hel del fukt på banan, och även en del pölar som jag klantigt nog trampade i, så gjorde den vattentäta konstruktionen att fötterna var torra under hela rundan. Och när jag kommit hem och givit dem lite kärlek med skinn- och lädertvål var de lika snygga som när jag tog upp dem ur kartongen första gången.

 

Gallivan2r har ett rekommenderat cirkapris på 2099 kronor, vilket får sägas vara mer än rimligt för ett par så här snygga och sköna skor. G/Fore säljs i välsorterade butiker och även online. Läs mer om dem på G/Fores hemsida.


0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page