top of page

[Test] Ping i525 – en utmärkt arvtagare”Sanslöst fina” kallade vi i500 när de kom. Nya Ping i525 är en utmärkt arvtagare med (lite) mer längd, skönare känsla och mer förlåtande egenskaper.


När Ping 2018 lanserade i500 var det en klubba som levererade på alla områden. En snygg klubba med förlåtande egenskaper, massor av längd och härlig känsla. Nu, fyra år senare – sannolikt försenat av Corona – kommer nya Ping i525.


Det handlar om spelförbättrande längd i en järnklubba med en look som tilltalar bättre golfspelare. Dessutom har den avancerade multimaterialkonstruktionen med en tunn träffyta som ger hög bollhastighet försetts med en ännu skönare känsla i träffen.


Huvudet är i rostfritt stål och träffytan smidd i så kallat maraging-stål med variabel tjocklek och en internt underskuren sula som ytterligare ökar flexibiliteten för högre bollhastighet och mer höjd. Inuti det ihåliga huvudet finns en polymer som bidrar till bättre ljud och känsla medan de förlåtande egenskaperna stärkts med tungsten-vikter i tån och skaftspetsen.


Utseendet har fått en varsam uppgradering med en något kompaktare form och en tunnare topplinje, men jag är inte helt säker på om inte i500 med sin helt släta baksida passade mitt öga bättre. Efter en tid med nya i525 har jag dock helt slutat att tänka på den lilla strukturen på baksidan så det är en mycket liten detalj.


En betydligt viktigare detalj är träffytan med så kallade MicroMax-grooves som vi först såg på nyligen lanserade Ping i59. Den tätare placeringen ger utrymme för fyra extra grooves, men jag saknar den tydligt definierade lägsta groovens vita linje. Den finns där, men syns inte lika bra över bollen. Den utlovade extra kontrollen gör dock att man gärna har överseende med detta.


För oss som spelar i alla väder är det också bra att Ping fortsätter att leverera sina klubbor med HydroPearl Chrome 2.0-finish som är vattenavstötande och ger bättre resultat i daggig ruff.


Jag gillar också det nya standardskaftet, Project X IO som ger skön kontroll. Ping i525 gick några meter längre än i500 och jag upplevde att det var mer konsekvent längd även när jag som brukligt träffade lite halvruttet. Det kraftfulla ljudet i träffen är trevligt, även om jag kanske personligen ville haft en lite dovare ton.


Du kan få nya Ping i525 från J3 till J9, PW och UW i tre olika loftspecifikationer – Standard, Power Spec och Retro Spec där pitchen har 45, 44 respektive 47 grader loft. Ett flertal skaft är tillgängliga och du får betala 2165 kronor per klubba (120 spänn extra om du vill ha grafitskaft). Som alltid är Ping bra på custom fitting så prova ut vilken konfiguration som passar dig.0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Комментарии


bottom of page