top of page

Titleists nya TSR-drivers tar touren med storm

Uppdaterat: 22 sep. 2022När tourspelarna byter så fort en driver dyker upp vet man att det är bra grejer. När vi vanliga dödliga nu kan lägga vantarna på Titleists nya TSR lär många vilja göra som proffsen och få mer fart och träffa fler fairways.


"Find your faster" är Titleists tagline för nya TSR-serien med drivers. Det handlar om att du ska få ut mer fart av den sving du har och efter en stund på rangen med nya TSR är det inget snack om att det går långt. Faktiskt för långt i mitt fall eftersom jag råkade få på en lyckträff som flög över nätet på baksidan av rangen och höll på att träffa folk där bakom. Nåväl. Nog om det debaclet som lyckligtvis slutade utan några skador.


Titleist har tidigare lanserat en "tvåa" och en "trea" där den första är för spelare som träffar lite mer än bara sweetspot och där den andra är för spelare som vill ha kraften fokuserad i sweetspot eftersom de brukar träffa där. Så även denna gång, men skillnaden är att man nu släpper även TSR4 direkt i stället för att som tidigare vänta tills längre fram med den lågspinnande varianten som brukar lanseras med en "etta" för spelare med lägre klubbhastighet.


Jag får äran att prova nya TSR med självaste Mattias Jelver, Titleists expert på utprovning som tidigare arbetade i tourbussen och servade aningen bättre spelare. Han börjar med att döma ut min Arccos-plugg och jag ställer undan min egen driver och provar i stället de huvuden han har i sin välsorterade "fitting-låda".


Jag börjar med TSR2, som liksom sina TSR-syskon är slätare och har ett elegantare utseende – och ett betydligt bättre ljud med mer sug. Här har träffytan byggts upp i platåer och det är inget snack om att bollen går långt hela tiden trots att jag inte alltid träffar som jag ska. Det finns ett gäng olika skaft att välja mellan, men jag har nog inte fart nog för de allra tuffaste skaften. Och tur är väl det eftersom de är rätt dyra.

Fyra standardskaft

Och tre dyrgripar


TSR3 har en träffyta med Speed Ring-teknik som fokuserar kraften till sweetspot. Och det är rätt trevligt, men jag saknar den konsekventa bollträff som krävs. Dock är huvudet fint att se på – även om skillnaden är betydligt mindre i TSR-serien än i den tidigare TSi-serien.


Även TSR4 provas och det är en driver med en härlig form som för tankarna till klassiska gamla Titleist-drivers från förr. Här handlar det om en ultralågspinnande variant i 430cc-utförande som sannolikt inte bara kräver en konsekvent bollträff. Här behöver man nog också ladda på med betydligt mer fart. Väldigt fin att se på dock.


Du ska kunna prova ut TSR i din shop snart och även känna och klämma på dem från och med 30 september. Slår du till på en TSR får du punga ut med saftiga 6499 kronor. 8499 kronor om du vill ha ett Graphite Design-skaft (och vem vill inte det). Det här får då kategoriseras som "inte billigt, men bra".I samband med driverlanseringen släpps även ett antal fairwayklubbor i TSR-serien. Mer om dem senare.
0 kommentarer

Comments


bottom of page