top of page

[Test] G/Fore MG4+ – golfskor de luxe!


Den fräcka designen är kanske det som lockar mest med G/Fore MG4+ – men efter några rundor är det tydligt att den härliga komforten är skons största poäng.


Golfskor får gärna vara snygga, men ibland tänker man sig inte riktigt för när man köper ett part skitsnygga skor och så blir de bara stående där hemma som en dyr påminnelse om ett skoskav. Så är inte fallet med G/Fore MG4+ som är minst lika sköna som de är snygga.


I den kanariegula lådan som skorna levereras i finns ett par helvita skor – jag är en "sucker" för vita skor och det här är ett par skor utöver de vanliga. Mina tidigare G/Fore var mer traditionella golfskor medan det här är en mer modern trainer-look som jag gillar skarpt, men som kanske inte tilltalar de mest inbitna traditionalisterna.


Ovandelen i syntetläder är vattentät och skon sitter bra på foten, med extra hälstöd i form av det G/Fore kallar "3D molded external heel cap". För mig som har lite sneda tår och skumma fötter är det skönt att skorna är lite bredare framtill och jag har gått ett antal rundor i dem utan att känna minsta lilla obehag. Inläggssulorna är ganska tunna, men har lite massagefunktion och dämpar riktigt bra.


Den vita G/Fore-logon på hälen är ganska diskret, men den breda yttersulan har ett iögonfallande mönster och när man svingar igenom syns en flerfärgad sula. Här finns också en skön panel under hålfoten med texten "Pray for Birdies". Kul. Och det tycks funka för några birdies har det blivit. Mönstret är dock inte värst aggressivt, med spetsiga pyramider som G/Fore kallar "knurled" och ett mjukt gummi i sågtandsmönster. För de med riktigt våldsam sving är det kanske risk att du halkar någon gång.


Utöver de här helvita skorna, som G/Fore kallar Snow, finns MG4+ även i Snow Camo, Nimbus, Charcoal, Onyx och Twilight. Om de andra skorna också har extra snören är oklart, men de vita skorna här kompletterades med extra snören kontrastfärg.


Efter några rundor i fint väder har skorna blivit lite dammiga och fått några skavmärken (jag går lite vingligt och slår ihop fötterna ibland), men inte värre än att en stund med skoborste och lädertvål fått ordning på dem igen.


Blir du sugen på ett par G/Fore MG4+ kostar de som andra skor i den här klassen runt tvåtusen spänn. Och det är de värda!
0 kommentarer

Commentaires


bottom of page