top of page

[Test] Odysseys nya putterserie Ten – "Shape Matters"


En visuellt tilltalande form, utmärkt sikthjälpmedel, bra rull, bra känsla och bra resultat. Det är svårt att inte gilla nya Odyssey Ten!


När Odyssey lanserade en putter med en form man kallade Ten var det många som föll pladask. Jag var en av dem och gillade verkligen den Triple Track Ten som jag fick låna. Nu kapitaliserar man på efterfrågan och släpper en serie Ten-putters med såväl vanlig siktlinje som Triple Track och omåttligt populära 2-Ball med antingen helvita cirklar eller även här Triple Track.Det som slog mig (och sannolikt många andra) var hur förlåtande puttern var. Att den påminner om TaylorMades Spider-putters är ingen nackdel (och heller ingen överraskning eftersom samma kille, Sean Toulon, designat både den första Spider-puttern och Odysseys Ten). Den var välbalanserad och skön i träffen.


När jag nu puttat en del med nya Odyssey 2-Ball Triple Track Ten (kär putter har långt namn) är det inget snack om att det här är mer av samma godsaker som jag redan gillade. Det är en ren fröjd att sätta ned den intill bollen och smeka iväg putt efter putt. Konstruktionen gör att man kan släppa ned den och så sitter den helt square.Det nya, lättare och mer stabila Strokelab-skaftet, White Hot Microhinge-inserten och det sköna oversize-greppet gör sitt jobb och ger bollen perfekt rull – inte helt sällan också i rätt riktning och med rätt fart. Det är nästan självklart enkelt att sikta, särskilt med en Triple Track-boll som gör att enputten nästan är garanterad (nåja).


Shape Matters, säger Odyssey. Och det får jag hålla med om. Med tillägget att "Feel Matters". En skön synergi av visuellt positiv feedback, bra ljud i träffen och mjuk känsla i träffen. Love it! Och det är inte bara jag, världstvåan Jon Rahm gillar den också och sägs ha lagt den i bagen direkt. Jag gör likadant med den här.


Om du också blir sugen så kommer nya Odyssey Ten-serien till shoparna 11 mars. Det är högteknologiska prylar med kraftig vill ha-känsla så priset på 3499 kronor känns ändå ganska rimligt.


Se alla Odyssey- och Callaway-produkter på eu.callawaygolf.com0 kommentarer

Comments


bottom of page