top of page

Ping lanserar ny 2023-putterserieDen föga fantasifullt namngivna putterserien 2023 består av tio olika modeller med blad- och malletputters med och utan insert i träffytan. Här finns något för alla och som vanligt är det hög kvalitet, premiumfinish och utmärkta resultat som gäller när Ping lanserar putters.


Pings nya putterserie, som är namnlös eller helt enkelt bara kallas 2023-serien, innehåller tio olika modeller som alla är individuellt konstruerade för bästa möjliga balans och känsla med bibehållet fokus på förlåtande egenskaper. Som alltid när Ping gör putters är det inte bara hög kvalitet och avancerad teknik, det är också premiumfinish och tilltalande former.


Bland de tio olika modellerna finns både bladputters samt mallet-modeller i olika former och storlekar – alla med stort motstånd mot vridning. Jag har haft förmånen att prova en av dem, en Tomcat 14 som påminner mycket om den Heppler Tomcat 14 som jag provade för ett par år sedan – och föll pladask för.


Stora mallets har alla den fördelen att de är mycket stabila och för mig som har en puttrörelse som är Straight enligt Pings klassificering (till skillnad från liten svingbåge och uttalad svingbåge) är det här en perfekt putter. Träffytan på Tomcat 14 är solid och det är bra ljud och bra rull – precis som sig bör när Ping släpper putters.


Det kanske mest imponerande är putterns headcover i elegant svart och diamantsytt material som verkligen ger en riktig premiumkänsla. Priset på 3495 är en bit över vanliga putters, men samtidigt lägre än marknadens dyrare putters. Ganska bra för kvalitet i den här klassen. Och Ping erbjuder naturligtvis utprovning och skräddarsydda putters för din puttrörelse med korrekt längd, lie, loft och grepp.


Modellerna är Anser, Kushin 4 och helt nya Anser 2D (bladputters), Shea, DS72 och DS72C är mer kompakta mallet-modeller medan nya Mundy, Prime Tyne 4, Tomcat 14 och nya Tyne G (som liksom gamla Fetch går att plocka upp bollen med). Några av modellerna finns med skaftinfästning för olika puttrörelser. Se bilden i galleriet ovan för en sammanfattning.


Teknisk information från Pings pressmeddelande: Från frästa träffytor med fast känsla till inserts med mjukare känsla. Teknologierna som vi inarbetat i träffytorna är framtagna och baserade på feedback från våra tourspelare för att matcha och tillgodose flera olika preferenser vad gäller känsla och kontroll oavsett hur lång nästa putt är. Modellerna med frästa träffytor kommer i två olika utföranden (slät och med grunda skåror) där den släta ger absolut fastast känsla. Dessa frästa träffytor återfinns i sju av modellerna och resterande är utrustade med en PEBAX-insert som ger en mjukare känsla i bollträffen.


Optimala siktmärken för ökad precision Vi vet att golfare föredrar olika typer av siktmärken och därför erbjuder vår nya serie olika alternativ. Vissa modeller har enstaka siktmärken, samtidigt som andra har fler. Siktmärkena kombineras med en iögonfallande design för att inge förtroende där det behövs som mest; på green. Genom att kombinera platina med en mattsvart finish på majoriteten av modellerna skapar vi inte bara en premium-look, utan denna förstärkta kontrast ger även ytterligare assistans när golfare ska sikta in sig på rätt linje. För golfare som föredrar en enfärgad, mattsvart look finns modellerna Anser 2D, Mundy och Tyne G.

Individuella modellbeskrivningar och specifikationer


Anser

 • Standardlängd: 34"

 • Stroke Type: Slight Arc

 • Huvudvikt: 345 g

Den mest vinnande puttern genom historien har nu uppdaterats och utrustats med tungstenvikter i tå och häl för att öka stabiliteten och göra den mer förlåtande. Träffytan med de grunda, frästa skårorna ger en fastare känsla och mer konsekvent fart i bollen med ett härligt ljud. Tvåfärgat huvud där den platinafärgade top-linen kontrasteras med en svart cavity. Detta drar ögats fokus mot putterns främre del vilket i sin tur hjälper till med siktet.


Anser 2D

 • Standardlängd: 34"

 • Stroke Type: Slight Arc

 • Huvudvikt: 360 g

Anser 2D har en PEBAX-insert med grunda skåror ger en mjukare känsla och konsekvent fart i bollen med ett tilltalande ljud. Tungstenvikterna i tå och häl ger ökad stabilitet och förlåtande egenskaper. Det vita sikt-strecket mot det helsvarta huvudet gör det lättare för golfaren att sikta in sig mot rätt startpunkt och således sänka fler puttar. Framtagen i tätt samarbete med den mångfaldige PGA-tourvinnaren Tony Finau.


Kushin 4

 • Standardlängd: 34"

 • Stroke Type: Strong Arc

 • Huvudvikt: 355 g

Tungstenvikter i tå och häl ökar stabiliteten och ger goda förlåtande egenskaper med ökad precision. Träffytan med grunda, frästa skåror ger en fast känsla och konsekvent rull med ett tilltalande ljud vid bollträff. Den platinafärgade top-linen kontrasteras med en svart cavity. Detta drar ögats fokus mot putterns främre del vilket i sin tur hjälper till med siktet. Denna putter passar golfare med ”strong-arc” stroke.


Shea

 • Standardlängd: 34"

 • Stroke Type: Slight Arc

 • Huvudvikt: 360 g

De förlåtande egenskaperna är väldigt goda i våra mid-mallets och Shea är utrustad med tungstenvikter i tå och häl för att säkerställa stabilitet. Den frästa träffytan med grunda skåror ger en fast känsla, konsekvent rull och ett skönt ljud vid bollträff. Den platinafärgade top-linen kontrasteras med en svart cavity. Detta drar ögats fokus mot putterns främre del vilket i sin tur hjälper till med siktet.


DS72

 • Standardlängd: 34"

 • Stroke Types: Slight Arc, Straight

 • Huvudvikt: 365 g

DS72 erbjuds i två olika utföranden, både för golfare med Slight Arc stroke och golfaren som har Straight stroke. Denna putter har en fräst träffyta med grunda skåror för att ge en fast känsla med konsekvent rull och tilltalande ljud. Den platinafärgade top-linen kontrasteras med en svart cavity med ett tydligt vitt siktmärke. Döpt som en hyllning till Doug Sanders som var Karsten Solheims chefsingenjör under många år.


DS72 C

 • Standardlängd: 34"

 • Stroke Type: Straight

 • Huvudvikt: 370 g

Den centerskaftade versionen av DS72 ger ett symmetriskt tilltalande utseende och har tungstenvikter i tå och häl för att säkerställa stabilitet och hög precision. Denna putter har en fräst träffyta med grunda skåror för att ge en fast känsla med konsekvent rull och tilltalande ljud. Den platinafärgade top-linen kontrasteras med en svart cavity med ett tydligt vitt siktmärke.


Tyne G

 • Standardlängd: 34"

 • Stroke Type: Straight, Slight Arc (custom request only)

 • Huvudvikt: 360 g

En trio av vita siktmärken och ett hål som hjälper dig att plocka upp bollen utmärker den förlåtande och lättputtade Tyne G-modellen. Genom att göra ett hål i putterns sula kan man flytta vikt mot perimetrarna för att höja stabiliteten och de förlåtande egenskaperna. Detta leder i sin tur till ökad precision. Puttern är utrustad med en PEBAX-insert som har grunda skåror vilket ger en mjukare känsla och konsekvent fart i bollen med ett tilltalande ljud.


Prime Tyne 4

 • Standardlängd: 34"

 • Stroke Type: Strong Arc

 • Huvudvikt: 365 g

En omåttligt populär modell som vidareutvecklats för 2023, med de vanliga ”vingarna” som gör huvudet mycket stabilt för att säkerställa goda förlåtande egenskaper och hög precision. Den grunda frästa träffytan ger en fastare känsla, jämn bollhastighet och behaglig akustik. Ny färgblockering använder en platinafärgad top-line som kontrasteras mot den svarta cavityn för att dra ögats fokus framåt.


Mundy

 • Standardlängd: 34"

 • Stroke Type: Straight, Slight Arc (custom request only)

 • Huvudvikt: 355 g

De förlåtande egenskaperna når nya höjder genom en konstruktion där ett lätt aluminium-huvud utrustats med en tyngre bottenplatta i 304 rostfritt stål för att kunna flytta tyngdpunkten neråt och bakåt. Träffytan är utrustad med en PEBAX-insert med grunda skåror för en mjuk känsla, konsekvent bollhastighet och tilltalande ljud. Tre linjer i full längd gör det lättare att sikta in sig på rätt startlinje.


Tomcat 14

 • Standardlängd: 34"

 • Stroke Type: Straight

 • Huvudvikt: 380 g

En multimateriell konstruktion där huvudet är tillverkat i lätt aluminium som kombinerats med en tyngre bottenplatta i 304 rostfritt stål ger Tomcat 14 en extremt hög MOI. Tyngdpunkten flyttas neråt och bakåt för goda förlåtande egenskaper. Siktmärkena är inspirerade av en landningsbana och gör det enkelt för golfaren att sikta in sig på rätt linje. Den släta, frästa träffytan ger fastast känsla av samtliga putters i den nya kollektionen.


DS72 Armlock

 • Standardlängd: 41.5"

 • Stroke Types: Straight, Slight Arc

 • Huvudvikt: 365 g

Denna version av DS72 är byggd för att prestera för golfaren som föredrar armlock-putters. Puttern är tillgänglig både i Straight och Slight Arc och träffytan med de grunda skårorna ger en fast känsla med konsekvent rull och tilltalande ljud. Den platinafärgade top-linen kontrasteras med en svart cavity med ett tydligt vitt siktmärke.Comments


bottom of page